Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlavské náměstí ve čtvrtek přivítá olympijského hrdinu Lukáše Krpálka

, aktualizováno 2. srpna 2021, 16:47

Vzpomínáte? Bude to pět let od chvíle, kdy judista Lukáš Krpálek dovezl na Masarykovo náměstí ukázat svoji zlatou olympijskou medaili, kterou vybojoval v Rio de Janeiru. A podobná slavnost se chystá i na tento čtvrtek. Sportovec na ni přislíbil účast i přes velmi nabitý harmonogram svých pracovních i soukromých setkání.

O tom, že třicetiletý, nyní již dvojnásobný olympijský šampion dorazí do svého rodného města, informoval na sociálních sítích mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk„Město Jihlava přivítá Lukáše Krpálka na Masarykově náměstí ve čtvrtek od 15 do 16 hodin.“ Kompletní a detailní program slavnostního odpoledne je v přípravě, ale je již známo, že bude připraveno pódium za Priorem s velkoplošnou obrazovkou. 

Judista Lukáš Krpálek porazil ve finále olympijského turnaje ve váze nad 100 kilogramů Gruzínce Gurama Tutišviliho a stal se dvojnásobným šampionem. Finálového soupeře porazil v ikonické hale Budókan na ippon. Bronz získali Teddy Riner z Francie a Rus Tamerlan Bašajev.

Rodák z Jihlavy, který s judem začínal v jihlavské Sokolovně, je dvojnásobným olympijským vítězem z let 2016 a 2021, mistr světa z let 2014 a 2019 a trojnásobný mistr Evropy mezi seniory. V Jihlavě jeho úspěchy vyvolávají velký zájem o tento sport, a proto se mezi fanoušky na náměstí dají čekat i začínající mládežníci, kteří se slavného judistu snaží napodobovat.

„Podrobný program a harmonogram čtvrtečního setkání s veřejností se právě začíná připravovat ve spolupráci s moderátory Hitrádia Vysočina, každopádně, kdo chce Lukáše Krpálka přivítat osobně a vidět z blízka jeho druhou zlatou olympijskou medaili, může přijít ve čtvrtek na náměstí,“ uvedl náměstek primátorky pro sport Petr Ryška krátce poté, co mu v pondělí odpoledne do telefonu Lukáš Krpálek definitivně potvrdil účast.   

Lukáš Krpálek to dokázal, v Japonsku opět zazní čeká hymna! V olympijském finále po skvělém taktickém výkonu porazil Gruzínce Tušišviliho a navázal tak na zlato z Ria i v nejvyšší váhové kategorii.

Ohodnoť článek

Foto Archív Lukáše Krpálka

Štítky Lukáš Krpálek, judo, olympijské hry, zlato, přivítání, Jihlava, judista, Rio de Janeiro, Teddy Riner, Tamerlan Bašajev, Francie, Petr Ryška, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavské náměstí ve čtvrtek přivítá olympijského hrdinu Lukáše Krpálka | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.