Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dobrá zpráva ze Světlé nad Sázavou: Sklárna Crystalite nabere kvůli růstu výroby 110 lidí

Sklárna Crystalite Bohemia potřebuje ve Světlé nad Sázavou kvůli rozšiřování výroby o dvě linky dalších 110 pracovníků. Náborovou kampaň zahájila počátkem měsíce. Obsazeno už je 70 míst a zbývající odborníky chce podnik najít v pondělí na náborovém dni. ČTK to v tiskové zprávě sdělil Jan Vaněk z vedení firmy. Ve světelském závodě Crystalite nyní pracuje přes 600 lidí.

„Na náborovém dni chceme získat především odborníky, jako jsou kmenaři, taviči či strojníci, hledáme i další skladníky a manipulační techniky,“ uvedl Vaněk. Jde o 40 pracovních míst.

Dvě nové automatické linky na výrobu nápojového skla, které budou stát přes 300 milionů korun, instalují dělníci ve sklárně příští měsíc. Zprovozněny budou v říjnu. Výrobní kapacita závodu se pak zvýší zhruba o 100 tisíc kusů skla denně.

O volných pozicích už sklárna informovala na plakátech vylepených ve Světlé nad Sázavou a okolí. Novým pracovníkům po zapracování slibuje hrubou mzdu mezi 18 a 25 tisíci korun měsíčně, podle profese. Obsadit se zatím podařilo téměř všechna místa v provozu za linkami, mezi něž patří i prohlížečky sledující kvalitu výrobků. Získávat lidi se podle Vaňka daří i díky nedávnému zvýšení mezd v závodě.

K novým linkám potřebuje sklárna 140 pracovníků, tři desítky strojníků už byly zaškoleny. „Pracují v provozu na stávajících linkách a v říjnu je přesuneme k novým zařízením,“ uvedl Vaněk.

Crystalite Bohemia funguje v areálu někdejších světelských skláren Sklo Bohemia s 1200 pracovníky, které v roce 2008 zkrachovaly. Závod koupil nynější majitel Lubor Cerva a na podzim 2009 v něm obnovil strojovou výrobu nápojového a dekoračního skla. Společnosti, která nyní vykazuje roční obrat kolem 930 milionů korun, patří i sklárna v Květné vyrábějící ruční sklo. Od října bude v obou provozech pracovat v součtu zhruba 950 lidí.

Po krachu Skla Bohemia stoupla nezaměstnanost ve městě na 20 procent.  Situace se postupem let zklidnila. Letos v červenci evidoval úřad práce ve Světlé nad Sázavou 270 lidí bez práce, což představovalo nezaměstnanost 5,8 procenta. Volných pracovních míst tam zaměstnavatelé nabízeli 45.

Autoři | Foto www.bohemiacrystalglass.cz

Štítky sklárna, Světlá nad Sázavou, výroba, Jan Vaněk, sklo, Úřad práce České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrá zpráva ze Světlé nad Sázavou: Sklárna Crystalite nabere kvůli růstu výroby 110 lidí | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.