Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Primátor Jihlavy poblahopřál olympijskému vítězi a rodákovi z Jihlavy Lukáši Krpálkovi

Na čtvrtek 11. srpna bude dlouho vzpomínat judista z Jihlavy Lukáš Krpálek a s ním i celá Vysočina. Na letních olympijských hrách v Rio de Janeiro porazil všechny své soupeře, a stal se tak olympijským vítězem. Tento úspěch neunikl ani jihlavské radnici, primátor Rudolf Chloupek (ČSSD) napsal Lukáši Krpálkovi blahopřejný dopis, který citujeme v plném znění.

Vážený pane Krpálku,

milý Lukáši,

s velkým napětím jsme sledovali váš boj o dosažení vůbec nejvyšší možné sportovní mety, kterou je získání zlaté medaile na olympijských hrách. Naplňuje nás velkou radostí a dojetím, že to byl boj úspěšný. Jsme velmi pyšní, že rodák z Jihlavy dosáhl tak mimořádného úspěchu, kterým se navždy zapíše do historie nejen našeho města, ale celé naší země.

Váš výkon zdaleka přesahuje hranice sportovních tabulek a statistik. Je úžasným završením příběhu, jehož jste hlavním představitelem. Zlatá medaile z olympijských her je nepochybně tím nejlepším možným zadostiučiněním a zúročením vaší dlouhé, systematické a tvrdé přípravy.

Zlatá medaile, ve kterou jsme pro Vás od počátku doufali, je tím nejkrásnějším poděkováním všem, kteří při Vás po celou dobu stáli, podporovali Vás, je to poděkování v té nejdokonalejší podobě vaší rodině a nejbližším. 

Vaše olympijské prvenství je obrovské gesto pro společnost, která se v době úspěchu semkne ve společném prožívání radosti, a pro kterou je váš výkon příkladem a důkazem toho, že má smysl tvrdě pracovat, odříkat si, nevzdávat se, a že jen takto dosažený výsledek přináší nefalšovanou radost, uznání a úctu.

Očekává se, že v tak mimořádné situaci, kterou je boj o zlatou olympijskou medaili, je hlavní aktér soustředěn zcela na sebe a svůj výkon. Vy jste dokázal i v tak vypjaté chvíli dát prostor myšlenkám na své nejbližší, na rodinu, na přátele. Vaše motivace nepochybně oslovila nejen obyvatele naší země.

 

Milý Lukáši,

za město Jihlavu a všechny jeho obyvatele Vám blahopřeji a děkuji, přeji Vám ty nejhezčí prožitky z vítězství a Vám i vašim nejbližším přeji jen to nejlepší.

S úctou

PaedDr. Rudolf Chloupek

primátor města Jihlavy

Foto Facebook Český olympijský tým | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky Jihlava, Lukáš Krpálek, Rudolf Chloupek, olympijské hry, Letní olympijské hry, ČSSD, Rio de Janeiro, olympijský vítěz, Kraj Vysočina, zlatá medaile

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Primátor Jihlavy poblahopřál olympijskému vítězi a rodákovi z Jihlavy Lukáši Krpálkovi | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.