Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihlavský Aventin se dnes otevřel zákazníkům. Podívejte se, jak probíhaly první nákupy

, aktualizováno 3. června 2021, 13:34

S úderem deváté hodiny se dnes ráno otevřelo nové nákupní centrum Aventin, které se nachází v Jihlavě na Pelhřimovské ulici. Lidé si zde nakoupí ve více než 30 obchodech, v další etapě, která centrum teprve čeká, přibude zhruba dvacítka dalších obchodů. Slavnostního přestřižení pásky se dnes ujala Martina Mangová ze společnosti Aventin.

Pro ni to dnes nebyla premiéra, jak uvedla na dotaz Drbny. V roce 2019 byla při slavnostním otevření podobného centra ve Znojmě.

Jihlavský Aventin nabídl podle Mangové pracovní pozici zhruba čtyřem stovkám zaměstnanců. O provoz centra se bude starat pět lidí ze společnosti Aventin.

„Parkovací místo na bezplatném parkovišti zde najde zhruba tisíc řidičů, kapacita parkoviště by se během výstavby další etapy již neměla navyšovat,“ poznamenala Martina Mangová a dodala, že během druhé etapy vyrostou spíše větší obchody typu Globus a také se objekt více zaměří na volnočasové aktivity. „Datum zahájení výstavby je zatím v jednání, řešíme všechna potřebná povolení,“ poznamenala Mangová.

Otevření jihlavského Aventinu

Čtvrtek, 3. června 2021, 11:06

Otevření jihlavského Aventinu
Otevření jihlavského Aventinu

Aktuálně má Aventin obsazeno 34 obchodů, celková kapacita je 38 obchodů. „Čtyři obchody aktuálně nejsou obsazené, nyní jsme v komunikaci s budoucími nájemníky,“ dodala Mangová ze společnosti Aventin.

Zákazníci přijížděli postupně 

Dnes ráno před slavnostním otevřením v nákupním centru finišovaly poslední údržbové práce, prodavačky dostávaly důležité instrukce, jak nejlépe uvítat první zákazníky. Kolem 8:45 bylo parkoviště naplněné zhruba z jedné třetiny, u prodejny s elektrem či nábytkem se tvořily hloučky lidí, protože řada prodejců dnes nabízí zajímavé otvírací slevy. Kolem desáté hodiny zákazníků výrazně přibylo.

Lidé v Aventinu nakoupí různorodý sortiment - oblečení, nábytek, elektroniku, potřeby pro zvířata, drogerii, rychlé občerstvení, potraviny lidé seženou v supermarketu. 

Přivedla mě sem zvědavost, říká jedna z nakupujících

Na dnešní otevření byl nachystán také řetězec Kik, který nabízí nejen oblečení, ale třeba i vybavení domácnosti. „Nejvíce zákazníků čekáme odpoledne a také o víkendu," uvedl na dotaz redakce Karol Szabó, vedoucí prodeje prodejny Kik. 

Hned ráno do Aventinu zavítala pětatřicetiletá Kateřina Munduchová, která do Jihlavy dojela až z Velké Bíteše. „Přivedla mě sem hlavně zvědavost. Centrum se mi líbí, těším se na nákupy oblečení, a také určitě navštívím obuv, hlavně kvůli dceři, která potřebuje letní sandálky," svěřila se Drbně jedna z oslovených zákaznic Kateřina Munduchová. 

Ve vymezeném prostoru, kde probíhalo slavnostní přestřižení pásky, bude dnes odpoledne probíhat doprovodný program. „Návštěvníky centra čeká kejklířské vystoupení, dále pak vystoupí mladí talenti ze ZUŠ Jihlava a zpěvačka Eliška Strnadová. Vše vyvrcholí velkým jazzovým koncertem,“ zve Martina Mangová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto , Fénixův Řád Rozzlobení mladí muži a mladé ženy

Štítky Aventin, obchod, centrum, nákup, Jihlava, otevření, Znojmo, oblečení, Drbna.cz, Kik

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radka Slavíčková

Už jsem tam byla ???? Konkrétně v Electro Worldu...Jediný zákazník v obchodě s 5 prodavači. Když jsem z elektra vycházela, byla jsem vyzvána zdejší ochrankou, abych otevřela a ukázala svoji kabelku. Jinými slovy, ochranka mi naznačila, že ve mně vidí zloděje a ani 5 prodavačů by mne neuhlídalo.... Nikdy jsem se necítila takhle uražená a nebyla naštvaná tak jak v tento pátek. Lepší uvítání zákazníka si vskutku zdejší elektro nemohlo připravit. Doufám, že s takto protizákaznickým přístupem se v ostatních obchodem nesetkám. Děkuji Electro Worldu za vřelé uvítání!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sobota, 5. června 2021, 16:37Odpovědět

Jihlavský Aventin se dnes otevřel zákazníkům. Podívejte se, jak probíhaly první nákupy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.