Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nákupní horečka. Do některých jihlavských obchodů přišlo dnes až třikrát víc lidí oproti všednímu dni

V obchodních domech a centrech v Jihlavě byla dnes mimořádná návštěvnost lidí, kteří k nákupu využili hned první víkend po otevření obchodů. V prodejně nábytku a doplňků Möbelix byl počet návštěvníků zhruba na trojnásobný oproti všednímu dni. Fronty se kvůli omezené kapacitě tvořily i před některými obchody v nákupním centru Citypark.

Parkoviště před Möbelixem s více než stovkou parkovacích míst bylo kolem 15:00 plné, přijíždějící auta čekala v řadě na uvolnění parkovacího stání. "Návštěvnost je určitě oproti pracovním dním trojnásobná," řekl manažer prodejny Möbelix Jakub Horák. Na lidech je podle něho vidět chuť nakupovat. Dnes přijeli pro drobnosti i pro velké kusy nábytku.

Citypark nabízí asi 800 míst v dvoupodlažním parkovišti, odpoledne jich bylo volných jen přes sto. Většina obchodů měla u vstupu označený maximální počet zákazníků, kteří uvnitř mohou v jednu chvíli být. Vstup regulovala počtem připravených nákupních košů. Fronty se tvořily před obchody s oblečením a doplňky Kik nebo Pepco.

Hlavně pro oblečení a boty přijela dnes do Jihlavy s rodinou i Renata Spilková z Polné na Jihlavsku. "A taky jsme si chtěli dát něco dobrého," prozradila. Občerstvení je v Cityparku sice v provozu, z centrální galerie ale musely pryč lavičky a další nábytek k sezení. Někdo obsadil lavice před občerstvením, i když nápis na stole upozorňoval, že koupené občerstvení tam nelze konzumovat. Na lavicích u stolů seděli lidé bez jídla, většina lidí s jídlem, pitím či zmrzlinou byla opřená o zábradlí hlavní galerie. "Hledali jsme aspoň nějaké bobky na sednutí, ale nic tady není, tak to sníme tady u zábradlí, než půjdeme na autobus," řekla Spilková.

Tento víkend je první po více než čtyřměsíčním uzavření, kdy jsou opět otevřené všechny obchody. Platí v nich limit jednoho zákazníka na 15 metrů čtverečních. Lidé musejí mít zakrytá ústa a nos, dodržovat odstupy a před vstupem do prodejen si dezinfikovat ruce. Stravovací zařízení v obchodních centrech mohou prodávat občerstvení jen s sebou, jsou uzavřené dětské koutky či kina.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michaela Říhová

Štítky ČR, trh, koronavirus, Vysočina, Jihlava, obchod, XXXLutz, nábytek, Jakub Horák, Pepco, všední den, Kik

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nákupní horečka. Do některých jihlavských obchodů přišlo dnes až třikrát víc lidí oproti všednímu dni | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.