Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na cyklostezce u Cityparku se opravuje chodník. Dřevěná lávka půjde pryč

V těchto dnech se začalo pracovat na opravě chodníku na cyklostezce u jihlavského Cityparku. Firma nyní demontuje zábradlí a také demoluje původní dřevěnou lávku nad potokem. Průjezd cyklistů je nyní částečně omezený.

Původní dřevěnou lávku postavil v roce 2008 investor Cityparku, a protože ji město převzalo do svého majetku, teď se o ní musí starat s péčí řádného hospodáře. „Dřevo v hlubokém a zastíněném kaňonu nad potokem nebylo dobře zvoleným materiálem, trámy uhnívaly, kroutily se a byly velmi kluzké. Musely se často opravovat,“ zdůvodnil jihlavský radní pro dopravu Jaroslav Vymazal, proč zastupitelé odsouhlasili zrušení lávky.

Stávající cyklostezka už tedy nebude lemována dřevěnou visutou lávkou přezdívanou „galerie nad potokem“, ale bude vybetonována, rozšířena v průměru o třičtvrtě metru a opatřena novým zábradlím. „Někde se cyklostezka rozšíří o 40 centimetrů jinde o 80 centimetrů, v průměru ale o polovinu šířky stávající dřevěné lávky. Termín dokončení stavby dle smlouvy o dílo je do 15. května 2021,“ jmenuje mluvčí Jihlavy Radovan Daněk.

Průchod pro pěší zůstal ve zúženém profilu zachován po sousední cyklostezce. Tím ale došlo k částečnému omezení cyklistů.  „Prosíme proto všechny účastníky silničního provozu na ulici Tovární o dodržování bezpečnosti provozu při průjezdu opravovaným úsekem a o vzájemnou ohleduplnost na místě stavby,“ doplnil mluvčí Radovan Daněk.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky cyklostezka, Citypark, Jihlava, chodník, lávka, stavba, potok, Jaroslav Vymazal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na cyklostezce u Cityparku se opravuje chodník. Dřevěná lávka půjde pryč | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.