Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na chladicí věž dukovanské elektrárny se o víkendu promítne největší vánoční strom na Vysočině

Obyvatelé regionu Jaderné elektrárny Dukovany budou mít o třetím adventním víkendu mimořádnou příležitost shlédnout největší vánoční strom, který energetici promítnou na jednu z chladicích věží elektrárny. Akce je součástí vánoční kampaně Skupiny ČEZ „Rozsvítili jsme vánoční stromy po celé zemi“. Řidiči i chodci v okolí dukovanské elektrárny by měli být o víkendu zvlášť opatrní.

Stovky stromečků na náměstích v ČR se i letos rozzářilo díky podpoře Skupiny ČEZ. Energie z elektrárny rozsvítila také téměř třicet vánočních stromečků v okolních obcích a městech. Mezi ně patří například obce Dukovany, Rouchovany, Rešice, Mohelno, Jamolice nebo Moravský Krumlov a Dolní Dubňany. „V letošním roce jsme si mohli díky příspěvku pořídit krásný dřevěný betlém, který přinesl vánoční atmosféru do naší obce,“ říká místostarostka obce Dolní Dubňany Jana Mašová. „Všechny nás samozřejmě mrzí, že jsme se nemohli setkat všichni osobně, jak jsme zvyklí, věříme ale v lepší budoucnost,“ dodává.

Netradiční videomapping na chladicí věž se uskuteční v obou jaderných elektrárnách o třetím adventním víkendu 19. a 20. prosince (vždy v čase 17.00 – 6.00 hodin, zkouška projekce proběhne už v pátek 18.12. ve večerních hodinách). I když nebude promítání spojeno s žádnou doprovodnou akcí, půjde o hodně netradiční podívanou. Proto si dovolíme apelovat na maximální opatrnost a soustředěnost při jízdě i případném pohybu podél komunikací.

Paralelně připravila Skupina ČEZ pro své fanoušky na FB profilu EPP – Pomáhej pohybem Nadace ČEZ také sérii soutěží o sportovní suvenýry, které věnovali například Jaromír Jágr, Barbora Strýcová nebo Petra Kvitová, ale také praktické sportovní pomůcky. Zájemci mohou soutěžit až do Štědrého dne na Facebooku EPP www.facebook.com/EPPpomahejpohybem.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ČEZ | Zdroj ČEZ

Štítky Dukovany, jaderná elektrárna, projekce, Vánoce, vánoční stromek, elektrárna, ČEZ, Kraj Vysočina, Jaderná elektrárna Dukovany, Dolní Dubňany, Česko, Petra Kvitová, Jaromír Jágr, Štědrý den

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na chladicí věž dukovanské elektrárny se o víkendu promítne největší vánoční strom na Vysočině | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.