Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Byli jste maximálně profesionální, máte náš obdiv, děkují záchranným složkám rodiče dětí z havarovaného autobusu

Přesně před týdnem prošla Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina zatěžkávací zkouškou. U Puklic na Jihlavsku havaroval školní autobus, při nehodě se zranilo celkem 29 osob. Ke složkám, které na místě zasahovaly, dorazilo velice milé poděkování.

Na facebookové stránce záchranné služby byl zveřejněn vzkaz: „Za všechny rodiče bychom chtěli poděkovat všem záchranným složkám, které u nehody zasahovali. Jejich práce byla v té nejvyšší míře profesionální. Zároveň jsme vděčni za citlivost, se kterou Vaši zaměstnanci přistupovali k našim dětem. Nedokážeme ani slovy vyjádřit náš obdiv k vaší práci. Navždy ji budeme ctít s velkým respektem. Věříme, že takových zásahů, jako byl ten páteční, se Vám už nebude dostávat. Děkujeme."

Sami zasahující záchranáři připomínají vzornou spolupráci s dalšími subjekty - Hasičským záchranným sborem Kraje Vysočina a Nemocnicí Jihlava, která si s přehledem poradila s nebývalým náporem pacientů.

Na místě nehody se však pohybovalo daleko více lidí, o kterých se tolik nepíše ani nemluví a přesto sehráli důležitou roli. „Konkrétně děkujeme panu Webrovi, řidiči linkového autobusu ICOM, který projížděl místem události a u nehody zastavil. Dále zdravotní sestřičce Haně Dvořákové za poskytnutí první pomoci před příjezdem našich posádek. A též za a psychickou podporu zraněným dětem - místostarostce obce Puklice Lucii Doležalové a ředitelce místní základní školy Jaroslavě Němcové," stojí v děkovném příspěvku na sociální síti.

K havárii autobusu 4. prosince došlo u Puklic směrem na Příseku. Řidič školního autobusu z dosud nezjištěných příčin, ale zřejmě z důvodu vyhýbání se protijedoucímu vozidlu, najel na krajnici, která se utrhla. Autobus se převrátil na bok a narazil částečně do stromu. Zraněno bylo 29 osob, z toho tři těžce.

K dopravní nehodě s větším počtem zraněných došlo dneska odpoledne u Puklic na Jihlavsku. Podle posledních informací utrpělo v havarovaném autobusu zranění minimálně 25 cestujících, podle idnes.cz mezi zraněnými převažují děti.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky Puklice, Příseka, nehoda, autobus, poděkování, havárie, Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina, okres Jihlava, Hasičský záchranný sbor, Lékárenský komplex Jihlava, Jaroslava Němcová, Lucie Doležalová, ICOM transport, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Byli jste maximálně profesionální, máte náš obdiv, děkují záchranným složkám rodiče dětí z havarovaného autobusu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.