Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Adámek z Jihlavy bojuje s obrnou. Rodiče věří, že bude chodit bez jakýchkoliv pomůcek

Petr a Zuzana z Jihlavy mají šestiletého syna Adámka. Ten ale od svého narození bojuje se závažnými zdravotními problémy. Vše začalo už při porodu, který byl předčasný a neobešel se bez komplikací.

Zapojit se do pomoci rodinám, které postihla vážná nemoc, může každý. Stát se Dobrým andělem je velmi jednoduché. Stačí se zaregistrovat na www.dobryandel.cz a zvolit libovolnou výši příspěvku.

Nadace Dobrý anděl odevzdá rodinám s dětmi, které zasáhla vážná nemoc, váš dar do posledního haléře.

 „Předčasný a komplikovaný porod mé manželky bohužel způsobil u Adámka poškození mozku a s ním související problémy s motorikou. Už od prvního měsíce jsme s ním proto poctivě cvičili 4x denně Vojtovu metodu. Ta jeho problémy značně eliminovala, i přesto mu ale lékaři v roce diagnostikovali dětskou mozkovou obrnu, která nejhůře zasáhla dolní končetiny. Lehčí poruchu hybnosti má ale i v ručičkách,“ začíná vyprávění Petr z Jihlavy, tatínek šestiletého Adámka.

Mladí rodiče Petr a Zuzana proto k Vojtově metodě přidali další rehabilitace. Každá svým dílem přispívá ke zlepšování Adámkova zdravotního stavu. Přes veškerou snahu se ale již více než rok nedostavilo výraznější zlepšení. „Adámek leze po čtyřech, u opory se postaví, i když postavení nožiček a jejich ovládání odpovídá jeho diagnóze. Dosud se nám ho však podařilo udržet ve stavu, kdy nemá téměř žádné zkrácené svaly a šlachy a je tudíž stále naděje, že by mohl chodit bez pomůcek. Milník, přes který se dlouho nemůžeme dostat, je samostatný stoj v prostoru, na což by pak mohly navázat první samostatné krůčky,“ vysvětluje Adámkův tatínek.

Velkou šanci na zlepšení vidí Zuzka a Petr v intenzivních neurorehabilitačních programech, proto se jich snaží synovi dopřát co nejvíce. Jsou však velmi nákladné. I z tohoto důvodu požádali o pomoc nadaci Dobrý anděl. „Za poslední roky, co máme Adámka, padl prakticky veškerý náš volný čas a finance na zajištění co nejlepší možné rehabilitace a na získání informací a rad od mnoha odborníků z různých koutů Česka. Jsme vděční za příspěvky Dobrých andělů, které pomáhají Adámkovi k lepšímu životu, protože jsme přesvědčeni, že intenzivní neurorehabilitační pobyty, které mu z nich hradíme, jsou v tuto chvíli to jediné, co ho může ‚nakopnout‘ k dalšímu rozvoji. Děkujeme vám za tuto možnost,“ dodává pan Petr.


 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv rodiny

Štítky Adámek, obrna, motorika, Dobrý anděl, pomoc, nadace, Jihlava, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Adámek z Jihlavy bojuje s obrnou. Rodiče věří, že bude chodit bez jakýchkoliv pomůcek | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.