Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Byla spuštěna sbírka pro zemřelou sestru z jihlavské nemocnice. Peníze pomohou dcerce Anetce

, aktualizováno 26. listopadu 2020, 9:32

25. listopadu, což je právě dnes, slaví svůj svátek všechny Kateřiny. A možná proto dnes symbolicky byla spuštěna sbírka pro devětatřicetiletou sestřičku z jihlavské nemocnice Kateřinu Šestákovou, která 10. listopadu prohrála svůj boj s onemocněním covid-19.

Transparentní účet je psaný na Kateřininu kolegyni a kamarádku Editu Čížkovou z ortopedicko - traumatologického oddělení. Kateřina tu zanechala sedmiletou dceru Anetku, podle informací z jihlavské nemocnice všechny vybrané peníze poputují k Anetčině babičce. „Vybraná částka bude použita třeba na pomůcky do školy," upřesnila na dotaz redakce Drbny Monika Zachrlová, mluvčí jihlavské nemocnice. 

Dodala, že nějaké peníze se už vybraly i mezi samotnými zaměstnanci nemocnice, na transparentní účet budou vloženy v pondělí 30. listopadu. „Zatím nevím přesně, o jakou částku půjde, ale určitě to budou desítky tisíc korun," doplnila Zachrlová. 

Do sbírky se může zapojit každý, a to zasláním libovolné částky na číslo účtu
123-2932160257/0100. Účet lze najít také zde
Další sbírku by, podle dostupných informací, měl zorganizovat také městys Kamenice. 

Zdravotní sestřička ortopedicko – traumatologického oddělení jihlavské nemocnice Kateřina Šestáková do jihlavské nemocnice nastoupila v roce 2001, a to na chirurgické oddělení. O dva roky později pak přešla na traumatologii.

Příkladný vztah k pacientům

Svou náročnou profesi vykonávala velmi zodpovědně, pečlivě a její vztah k pacientům byl příkladný. V roce 2013 nastoupila na mateřskou dovolenou se svou dcerou Anetkou, která pro ni byla vším. Mezi své kolegy se vrátila v roce 2017.

Mezi kolegy byla velmi oblíbená 

Tato zdravotní sestřička měla mezi kolegy spoustu přátel, pro svou povahu byla velmi oblíbená. „O to víc nás všechny zasáhlo její předčasné a nečekané úmrtí. Se ztrátou milé a příjemné kolegyně se nelze vyrovnat. Lze ji jen postupně přijmout jako připomenutí toho, že všichni jsme na této zemi jen na vymezený čas,“ stojí ve smutečním oznámení na facebookových stránkách jihlavské nemocnice.

Veřejnost se s Kateřinou mohla naposledy rozloučit přesně před týdnem – ve středu 18. listopadu v kapli jihlavského ústředního hřbitova.

Na jihlavské nemocnici vlaje černý prapor. Devětatřicetiletá sestřička prohrála boj s koronavirem

Ve středu 18. listopadu proběhne v kapli jihlavského ústředního hřbitova poslední rozloučení s Kateřinou Šestákovou, zdravotní sestřičkou ortopedicko – traumatologického oddělení jihlavské nemocnice. Podle informací z nemocnice bojovala s nemocí...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky nemocnice, sbírka, sestra, Kateřina Šestáková, úmrtí, koronavirus, covid, Lékárenský komplex Jihlava, peníze, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Byla spuštěna sbírka pro zemřelou sestru z jihlavské nemocnice. Peníze pomohou dcerce Anetce | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.