Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Prohlédněte si model Horácké arény. Již ve středu před zápasem jihlavské Dukly

Lidé si již zítra budou moci prohlédnout detailně rozpracovaný model Horácké multifunkční arény. Příležitost k jeho vidění budou mít před zápasem Dukly proti Vrchlabí, kdy bude na CZ LOKO Aréně od 15.30 hodin zpřístupněn Klub legend.

Model Horácké multifunkční arény (dále HMA) je v Jihlavě již od poloviny září, kdy byl představen radním města, zastupitelům i části fanoušků.

„Architekti si na modelech staveb ověřují navrhovaná řešení a obvykle i kontext umístění objektu vzhledem k okolní zástavbě, případně vzájemná měřítka hmot budov. Také se na modelech ověřují další urbanistické principy, na tom našem je vidět například prostupnost územím mezi parkem Smetanovy sady a Vysokou školou polytechnickou,“ vysvětlil manažer výstavby HMA David Beke s tím, že se modely obecně dělí na pracovní a prezentační. „Toto je pěkně zpracovaný pracovní model. Jedna polovina ukazuje skořápku a druhá strukturu navržené konstrukce stadionu. Může se na něm řešit i barevnost, povrchy, umístění zeleně či základní rysy dopravního řešení.“

Lidé se během zítřejší ukázky budou moci zeptat na případné dotazy jednatele HC Dukla Jihlava Bedřicha Ščerbana, který bude na zimním stadionu přítomný. „Projekt velice dobře znám, bude se jednat o krásnou halu. Nyní na modelu jsou vidět další detaily, které nejsou patrné z nákresů, jde třeba o různá propojení prostorů a budov. Rozhodně všem doporučuji, aby se ve středu přišli podívat,“ uvedl Bedřich Ščerban.

Příchod i odchod do zóny VIP-G v CZ LOKO Aréně, kde je také Klub legend, bude možný ze strany od Vysoké školy polytechnické. Zápas Dukly proti Vrchlabí začíná v 17.30 hodin.

Do financování se může zapojit i veřejnost 

Během letošního února byl založen transparentní účet, pomocí kterého může každý sledovat externí financování Horácké multifunkční arény (HMA), a navíc může také každý přispět na výstavbu libovolnou částkou. Od té doby na něj fanoušci zaslali již přes 106 tisíc korun.

„Všem velice děkujeme za podporu. Město bude řešit formu poděkování, chce například nabídnout i interiérové prvky v hale. Počítá se ale s tím, že bychom se k tomu – podle aktuální epidemiologické situace vrátili v průběhu podzimu,“ doplnil David Beke s tím, že v současné době architekti z vítězné kanceláře Chybik+Kristof pracují na vzhledu interiéru arény a grafickém manuálu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky model, Horácká aréna, multifunkční, Dukla, hokej, Vrchlabí, Bedřich Ščerban, Jihlava, HC Dukla Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prohlédněte si model Horácké arény. Již ve středu před zápasem jihlavské Dukly | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.