Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Přijďte do práce nebo obchodu v papučích. Podpoříte tak mobilní hospice

Již počtvrté se lidé v celé republice budou moci zapojit do osvětové kampaně pro mobilní hospice. V ní využijí své papuče, které si 7. října budou moci brát všude s sebou – do práce, na ulici, na poštu nebo do obchodu. Tato akce je důkazem toho, že umírat doma je možné, že lidé si kousek svého domova mohou brát všude s sebou.

Od 5. do 11. října proběhne po celé České republice osvětová kampaň „DOMA. Týden pro mobilní hospice“, která jde ruku v ruce se zmíněným Papučovým dnem. Zapojilo se do ní 32 mobilních hospiců z ČR a společně budou šířit myšlenku umírání doma.

„Protože si můžeme vybrat, kde strávíme závěr svého života. 80% lidí si přeje zemřít doma, ale pouze 20 % se to opravdu podaří. Každý hospic bude v tomto týdnu pořádat akce pro laickou i odbornou veřejnost. Veškeré informace o akcích i kampani se dozvíte na www.umiratdoma.cz,“ dodává Eva Švecová ze Sdílení, o. p. s.

Záštitu kampani udělilo Ministerstvo zdravotnictví, Česká společnost paliativní medicíny a Fórum mobilních hospiců. „Je nám ctí být součástí kampaně. Usilujeme o to, aby služby mobilních hospiců byly co nejvíce dostupné a aby jednou všichni, kteří si to přejí, mohli své poslední dny strávit doma,“ dodává Monika Marková, předsedkyně Fóra mobilních hospiců.

7. října - Papučový den

V rámci kampaně proběhne po celé České republice již zmíněný Papučový den. Lidé se tak mohou do kampaně zapojit jednoduchou a veselou formou. Stačí si 7. října vzít papuče s sebou, vyfotit své papuče, sebe či kolegy z práce a sdílet na sociálních sítích s #papucovyden.

„Pomůžou tak šířit povědomí o domácích hospicích. Šířit informace o možnosti dožít svůj život důstojně a doma i pro nevyléčitelně nemocné dospělé a děti. Papuče nasazuje i herec Pavel Liška, herečka Markéta Stehlíková, dokumentaristka a scénáristka Olga Sommerová, rychlobruslařka Martina Sáblíková nebo také předseda Senátu Parlamentu ČR Miloš Vystrčil,“ doplňuje Eva Švecová.

Ohodnoť článek

Štítky Papučový den, hospic, podpora, Česko, Martina Sáblíková, Miloš Vystrčil, Pavel Liška, Olga Sommerová, Markéta Stehlíková, Senát Parlamentu ČR, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, obchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přijďte do práce nebo obchodu v papučích. Podpoříte tak mobilní hospice | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.