Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dva roštáci na longboardech vyráží napříč vlastí. Podpoří tak malého Milánka

Jan Kolařík a Vašek Štancl jsou kamarádi z univerzity a rozhodli se projet Českou republiku ze západu na východ na elektrických longboardech, které Vašek a jeho kamarádi navrhli a sami sestrojili. Aby dali celé cestě ještě další přidanou hodnotu, rozhodli se kontaktovat organizaci Život dětem a ta je propojila s rodinou malého Milánka, který trpí spinální svalovou atrofií.

Jak se celý nápad zrodil?

S Vaškem se známe z Vysoké školy, kde jsme společně pořádali různé crazy eventy. Například jsme držitelé oficiálního zápisu v knize rekordů nebo jsme pořádali přednášky pro studenty se známými cestovateli. Zároveň mě Vašek přivedl k jízdě na longboardu a už tenkrát pracoval na verzi longboardu s elektrickým pohonem. Letos, když zavítal za mnou do Brna jsme, jak jinak než u piva vymysleli, že by jsme mohli zkusit ujet nějakou delší vzdálenost na longboardech. Do toho jsem se pak vložil s nápadem spojit tuto cestu s nějakou dobročinnou záležitostí.

Jaký je tedy plán Vaší cesty?

Plánujeme vyrazit ze Šlapan na západě Čech a projet skrz Českou Republikou až na Lysou Horu na východě Čech. Celá cesta nám zabere zhruba 14 dnů. Během naší jízdy máme naplánované jednodenní zastávky ve větších městech, kde by jsme rádi celý projekt podpořili dalšími eventy se zajímavými osobnostmi. No sledujte naše sociální sítě a nechte se překvapit.

Proč jste zvolili zrovna název darujememilion? 

Již delší dobu jsem přemýšlel, že bych chtěl své aktivity nějakým způsobem seskupit a dát jim nějakou podobu. Neděláme si iluze, že zrovna touto cestou vyděláme milion korun, ale rádi bychom v dobročinných aktivitách pokračovali i po naší cestě věnovali se dalším zajímavým projektům.

Kde Vás tedy budeme moci sledovat?

Naší jízdu se budeme snažit dokumentovat a sdílet přes náš Instagram @darujememilion a přes facebookové stránky projektu darujeme milion. Zároveň budou sdíleny ve spolupráci s naším hlavní partnerem a tím je organizace Život dětem.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky longboard, Jan Kolařík, Václav Štancl, cestování, charita, Česko, projekt, Brno, Život dětem, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva roštáci na longboardech vyráží napříč vlastí. Podpoří tak malého Milánka | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.