Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Obchodníci v Jihlavě díky změně nařízení nemusí měřit obchody. Samozřejmostí je dezinfekce a gumové rukavice

Obchodníci v Jihlavě díky změně vládních nařízení nemusí přeměřovat obchody. Někteří řekli, že mají prodejní plochu jen málo nad 200 metrů čtverečních, podle původního nařízení vlády by z ní museli část oddělit, aby mohli otevřít příští týden v pondělí. Rychlejší uvolňování opatření proti koronaviru pomohlo velkému showroomu výrobce čalouněného nábytku Böhm v Červeném Kříži u Jihlavy.

Showroom s plochou do 2000 metrů čtverečních nabízí čalouněné sedačky, postele nebo matrace. Kdyby se ve čtvrtek vládní nařízení nezměnilo, bylo by dál zavřeno. „Vyčkávali bychom," uvedl jednatel Radek Čapka. Počty návštěvníků podle něj vzhledem k rozloze showroomu není nutné hlídat. „Nehrozí, že by stáli blízko sebe. Máme velké prostory, široké uličky," uvedl.

Na pondělní otevření se připravuje také jihlavská prodejna Hudy sport. Kvůli původně povolené prodejní ploše do 200 metrů čtverečních by tam museli malou část pro zákazníky uzavřít. Podle Filipa Hrušky z obchodu by ale šlo jen o pár metrů.

„Chtěl jsem začít přeměřovat, jestli se do toho vejdu," řekl Michal Škaloud, který má obchod Sport 2000 na Masarykově náměstí. Otevření zvažuje. Podle něj nelze odhadnout, jak se po uvolnění restrikcí zachovají zákazníci.

„Jen tři zákazníci? To se dá uhlídat." 

Od pondělí bude znovu prodávat Knihkupectví Otava v Komenského ulici. „Musíme tady mít dezinfekci, gumové rukavice, musíme být samozřejmě v rouškách," uvedla Zdeňka Otavová. V knihkupectví by také neměli být najednou víc než tři zákazníci. „Tady je to celkem malé, takže se to dá uhlídat," řekla.

Jihlavané budou moci od pondělí nakupovat v kamenném obchodě také sportovní oblečení nebo plavky tamní textilky Modeta Style. Firemní prodejny jsou v Palackého ulici a u vstupu do zoo, která také příští týden otevře. Ředitel Modety Alexandr Rauscher uvedl, že fungovat bude určitě jedna prodejna, možná obě.

Od 27. dubna se mohou otevřít provozovny s plochou do 2500 metrů čtverečních s vlastním vchodem. Původní plán přitom v té době počítal s prodejem na ploše do 200 metrů čtverečních. Provozovny nad 1000 metrů čtverečních měly otvírat až od června.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky trh, koronavirus, Vysočina, obchod, vláda, otevření, nařízení, Jihlava, metr čtvereční, nařízení vlády, Červený kříž, Modeta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obchodníci v Jihlavě díky změně nařízení nemusí měřit obchody. Samozřejmostí je dezinfekce a gumové rukavice | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.