Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Černá vlajka před bedřichovským Sokolem. Zemřel jeho dlouholetý starosta Josef Zezulka

Před několika týdny se dožil devadesáti let, v průběhu týdne však jihlavský sport zasáhla smutná zpráva. Josef Zezulka, dlouholetý funkcionář a legenda bedřichovského Sokola, ve čtvrtek podlehl přetrvávající nemoci.

Za posledních šedesát let se Josef Zezulka stal jedním z nejznámějších a neuznávanějších lidí na Bedřichově a širokém okolí. „Jeho zásluhy o sportovní, ale i společenskou činnost se nedají přehlédnout,“ vzpomíná současný předseda fotbalového oddílu na Bedřichově Vladimír Kocmánek starší.   

Od šedesátých let minulého století stál Zezulka za přeměnou původně několikačlenného Sokola Bedřichov ve známou, respektovanou a jednu z největších jednot České obce sokolské. Ta v některých sportech dominovala i na celorepublikové úrovni a množství oddílů vydrželo konkurenceschopné do dnešních dní.

Funkcí a postů zastal Josef Zezulka mnoho. V civilním životě byl náčelníkem útvaru kriminality v Jihlavě, po odchodu do důchodu kapitánem ve výslužbě. Kromě dlouholetého předsednictví oddílu fotbalu v bedřichovkém Sokolu po dlouhou dobu i starostoval. Spoluzakládal župu plk. Švece. Za svoji obětavou činnost získal několik ocenění, z nichž nejvýznamnější jsou zřejmě stříbrná medaile za činnost pro sokolské hnutí nebo cena JUDr. Václava Jíry za celoživotní zásluhy o rozvoj fotbalu. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook / TJ Sokol Bedřichov

Štítky Sokol Bedřichov, Josef Zezulka, Česká obec sokolská, fotbal, Bedřichov, FC Vysočina Jihlava, Václav Jíra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Černá vlajka před bedřichovským Sokolem. Zemřel jeho dlouholetý starosta Josef Zezulka | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.