Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Na Vysočině je potvrzeno 91 nakažených lidí, od pátku přibylo 21

Na Vysočině byla zatím potvrzená nákaza novým koronavirem u 91 lidí. Od pátečního večera přibylo 21 případů, většina na Havlíčkobrodsku, kde se nemoc COVID-19 rozšířila i v domově důchodců v Břevnici. Jediným okresem v kraji, kde nákaza zatím prokázaná nebyla, zůstává Pelhřimovsko. Aktuální údaje zveřejnila krajská hygienická stanice po 18. hodině na svém webu.

V okrese Havlíčkův Brod, kde je také od 16. března kvůli nákaze uzavřená obec Kynice, je teď prokázaná nákaza celkem u 50 lidí. Od pátečního večera přibylo 20 nakažených. Ve zbývajících částech kraje se počet nákaz ve stejné době zvýšil jen na Třebíčsku, kde přibyl jeden potvrzený případ. Koronavirem tam je nakažených 16 lidí.

Potvrzené nákazy na Vysočině

Havlíčkobrodsko 50
Jihlavsko 9
Pelhřimovsko 0
Třebíčsko 16
Žďársko 16
Celkem 91

V okrese Jihlava zůstává devět prokázaných případů nákazy a v okrese Žďár nad Sázavou 16. Na Žďársku se s nákazou potýká nemocnice v Novém Městě na Moravě, která v úterý kvůli nemocné sestře uzavřela část interního oddělení a kvůli dalšímu nemocnému zdravotníku ve čtvrtek jednotku intenzivní péče (JIP).

Zkraje týdne bylo na Vysočině potvrzených 23 případů nákazy COVID-19. Dvě laboratoře v kraji také v tomto týdnu začaly s testováním vzorků odebraných pacientům. Předtím je vyhodnocovaly laboratoře v Praze a Hradci Králové, na Vysočině taková laboratoř nebyla.

Česko má podle údajů ministerstva zdravotnictví 2541 potvrzených případů nákazy koronavirem. Zemřelo 11 lidí, stejný počet se z nemoci COVID-19 zatím vyléčil.

Foto Jan Luxík | Zdroj ČTK

Štítky ČR, koronavirus, Vysočina, Kraj Vysočina, infekční onemocnění, COVID-19, okres Havlíčkův Brod, okres Pelhřimov, Krajská hygienická stanice, Břevnice, laboratoř, okres Třebíč, okres Žďár nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině je potvrzeno 91 nakažených lidí, od pátku přibylo 21 | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.