Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Z Masarykova náměstí pomalu mizí vánoční výzdoba. Na jarmarku se využilo 75 tisíc kelímků

Jihlavské Masarykovo náměstí je již bez stánků, které byly součástí vánočního jarmarku kolem kluziště. Pracovníci Služeb města Jihlavy (SMJ) 30. prosince loňského roku stánky odvezli do skladu na Pístově. Lidé si během Vánoc mohli nakoupit celkem v 38 stáncích.

„Z toho letos bylo 13 nových a z těch 3 speciálně vybavené na gastro provoz. Jarmark probíhal od 1. 12. do 29. 12. 2019. V současné době na náměstí u ledové plochy ještě fungují 2 stánky soukromého prodejce, které by tam měly být v provozu až do konce ledna,“ upřesňuje Martin Málek, mluvčí SMJ.

SMJ 7. ledna odvezou z parku Gustava Mahlera vánoční stromečky, které zdobily děti z jihlavských mateřských a základních škol.  Ve stejný den se také odstrojí a odstraní vánoční strom z Masarykova náměstí.

Tři designy kelímků

„Potom SMJ začnou postupně sundávat vánoční výzdobu z ulic Benešova, Křížova, Matky Boží, Palackého a Komenského. Na celém Masarykově náměstí se odstrojí ze sloupů vánoční ozdoby, které lemují jeho horní i spodní část. Vánoční ozdoby budou sundávat naši pracovníci ručně, pomocí vysokozdvižné plošiny. Následně se ozdoby odpojí od elektřiny a instalace veřejného osvětlení, to se pak uvede do původního stavu. Výzdoba by se měla z ulic odstranit během první poloviny měsíce ledna. Záleží však na klimatických podmínkách a na případných poruchách veřejného osvětlení, které se musí opravit přednostně,“ popisuje dále Málek.

Postupně se všechny ozdoby odvezou a uloží ve skladě v areálu SMJ a na Pístově. V průběhu roku na nich bude provedena údržba a případné opravy, takže na vánoční svátky budou opět v pořádku a plně funkční.

SMJ i během uplynulých vánočních svátků zajišťovaly pro trhovce distribuci vratných kelímků, které byly ve třech designech. „Tyto kelímky o objemu 0,3 l a 0,5 l byly poskytnuty do všech stánků s občerstvením. Jsou určené na teplé i studené nápoje. SMJ měly k zpětnému odběru špinavých kelímků postavené dva speciální stánky. Provozní doba v nich byla od 10:00 do 21:30. Během jarmarku prošlo našimi stánky zhruba 75 tisíc použitých kelímků,“ dodává závěrem za SMJ Martin Málek.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky Vánoce, výzdoba, ozdoba, SMJ, jarmark, stánky, kelímek, vánoční ozdoby, Martin Málek, Jihlava, Gustav Mahler, Benešov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Masarykova náměstí pomalu mizí vánoční výzdoba. Na jarmarku se využilo 75 tisíc kelímků | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.