Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Pondělí 23. září 2024  |  Svátek má Berta
Bez reklam

Pivo, kšiltovka i fotka kandidátů vytvořená umělou inteligencí. Strany na Vysočině bojovaly o voliče různě

Vybrat silné kandidáty a sestavit smysluplný program je před volbami nezbytnost. Potenciální voliče je ale nutné oslovit a zaujmout. Starostové pro Vysočinu sází na pivo a třeba Sociální demokracie měla letos kapesní kalendáře s fotkou kandidátů, kterou vytvořila umělá inteligence.

Pivo měli Starostové pro Vysočinu poprvé v roce 2020. Tehdy jim přineslo úspěch, získali šest křesel a kariéra lídra Lukáše Vlčka nabrala strmý vzrůst. I tentokrát v chotěbořeském pivovaru vznikla edice, která měla na ediketách fotky neznámějších kandidátů, nicméně hnutí zaznamenalo mírný ústup ze slávy - čtyři křesla.

KOMENTÁŘ: Co přinesly krajské volby na Vysočině? Propad Pirátů a triumf ANO

Neudělaly nic špatně, přesto ztratily přízeň voličů. V krajských volbách doplatily strany pětikoalice na nespokojenost lidí s vládou. Naopak strany kritizující pětikoalici si mohou mnout ruce.

O jednoho zastupitele méně budou mít sociální demokraté. Těm se na Vysočině tradičně daří a lví podíl na tom má jejich jednička a bývalý hejtman Jiří Běhounek. I proto letos před volbami nechali vyrobit kapesní kalendáře na rok 2025, které mají na druhé straně fotku s titulkem Jiří Běhounek a jeho tým. Zajímavé je, že karikaturu pěti nejznámějších kandidátů vytvořila umělá inteligence.

Bohatý merchandising pak má hnutí ANO. Kromě koblih nabízí veřejnosti také kšiltovky, trička nebo knížky, které po Vysočině rozdával sám lídr a poslanec Martin Kukla. A také samolepky, klíčenky, bonbony nebo propisky, ale to má prakticky každá strana.

Poražení na Vysočině: Svědomí mám čisté, odvedli jsme maximum, říká lídryně Pirátů Hana Hajnová

Uplynulé krajské volby přinesly kromě vítězů i několik poražených. Největší propad v Kraji Vysočina zaznamenali Piráti. Dosud měli sedm krajských křesel, teď spadli na nulu. Ve volbách na Vysočině získali 6533 hlasů, dosáhli 4,55%, a skončili tak...

Na čistou energii sázeli ve své kampani Piráti. Souviselo s tím video, na kterém lídryně Hana Hajnová jako superman prolétla celou Vysočinu i speciální trička s potrétem jedničky a sloganem Power Hanka. Zaujmout se jistě podařilo a Piráti na Vysočině nepropadli tolik jako v jiných krajích, nicméně pro postup do zastupitelstva jim chybělo půl procenta hlasů.

ANKETA: Volby na Vysočině vyhrálo ANO, Piráti v zastupitelstvu končí. Jste spokojení s výsledkem?

Krajské volby na Vysočině jsou rozhodnuté. Vítězem je hnutí ANO, které ve volbách vedl Martin Kukla. Na druhém místě skončila koalice Společně se starosty pro občany s lídrem Vítězslavem Schrekem. Lídr Pavel Janoušek vedl KDU-ČSL, které patří třetí...

Hejtman Vítězslav Schrek zval veřejnost na grilovačku, plány mu ale dost pokazily povodně na Vysočině. Nicméně i tak se v sobotu dopoledne svezl na Pístovských mokřadech. Organizátoři mu připravili speciál s výmluvným textem Hejtmanova Schrek kára na boku, v tomto případě ale nešlo primárně o oslovení voličů. Šlo jen o další zajímavou výzvu.

Ohodnoť článek

Foto Dalibor Mašek

Štítky pivo, Starostové pro Vysočinu, Sociální demokracie, umělá inteligence, merchandising, ANO, Piráti, Power Hanka, Vítězslav Schrek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pivo, kšiltovka i fotka kandidátů vytvořená umělou inteligencí. Strany na Vysočině bojovaly o voliče různě | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.