Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Boj s úřady nás donutil jít do politiky

PR článek

Politické hnutí Spolek za zdravou Jihlavu nebojuje proti Kronospanu, ale za občany, proti aroganci úřadů a politiků. Do komunálních voleb vstupujeme jako nováčci, politikou nepolíbení.

Proč jde Spolek za zdravou Jihlavu do voleb?
Téměř tři roky se snažíme domoci toho, aby úřady jednaly ve prospěch občanů. Postupně jsme se obraceli na KHS, Magistrát, Krajský úřad, ČIZP, ministerstva, Zdravotní ústav či ombudsmana. Bohužel, bez valného úspěchu. Pochopili jsme, že na úřady nestačí jen tlačit, ale že je musíme kultivovat i zevnitř. A to je ten důvod, proč jdeme do komunálních voleb.

Co byste chtěli na Magistrátu dělat?
V našem sloganu odpovídáme, že pořádek. A je to tak. Máme chytré a pracovité lidi, kteří se ve svých oborech uměli prosadit. To, že nemají politickou zkušenost, beru jako jejich přednost, mají čistou hlavu. Naše motivace je ale úplně jiná než u těch, kteří se po mnoha letech v politice tváří, že chtějí něco změnit a řešit. Co dělali dosud?

Jak chcete dosáhnout svých cílů?
Rádi bychom zefektivnili magistrát, vždyť například Teplice, obdobně velké jako Jihlava, mají o polovinu úředníků méně. To bychom chtěli i tady. Víte kolik prostředků bychom pak měli na investice, na chodníky, parkování, byty? Dnes jsem parkoval u nemocnice.  Je to tragédie pro nemocné, příbuzné, návštěvy. A co na to radní? Nechávají to desítky let takto neřešené. Takhle to tady opravdu chceme? Čím dál více cítíme, že politicko-byznysová lobby v Jihlavě zablokovala řešení věcí tak, aby vyhovovala jen úzké skupině lidí. Příkladem může být chystaná multifunkční aréna, Kronospan, nebo třeba okolnosti koupě podílu v Tenisovém centru. My chceme magistrát zprůhlednit a tím snížit prostor pro korupci.

Chtěli byste něco vzkázat voličům?
Pokud se již také nemůžete dívat, jak to tady v Jihlavě nefunguje, pomozte nám to změnit. Více na nekrono.cz. Naše číslo je 7. 


Objednatel: Spolek za zdravou Jihlavu. Zhotovitel: Spolek za zdravou Jihlavu. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Spolek za zdravou Jihlavu, volby, komunální, politika, Jihlava, Kronospan, magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Boj s úřady nás donutil jít do politiky | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.