Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Radek Hošek: Nadávat nestačí! Kandiduji na primátora Jihlavy

PR článek

Pětačtyřicetiletý úspěšný manažer a majitel jihlavské rodinné firmy, předseda osadního výboru ve Zborné a filantrop Radek Hošek se rozhodl kandidovat na primátora Jihlavy.

Co ho ke kandidatuře vedlo, popsal na svých sociálních sítích Facebooku a Instagramu, kde také můžete jeho názory a aktivity sledovat.

Hoškovo vyjádření publikujeme v plném znění:

Proč jsem se rozhodl zapojit do politiky? Mám to vůbec zapotřebí, není lepší si užít už tak málo volného času jinak? A nezkazí nebo nesemele mě to? Takové otázky často dostávám od členů své rodiny, přátel i obchodních partnerů. Dovolte mi proto trochu delší vysvětlení.

Někdy to může znít jako prázdná fráze, ale být pasivní a nadávat opravdu nestačí. To jsem si potvrdil v roce 2016, kdy jsem se poprvé výrazně zapojil do veřejného života. Tehdy byla u nás ve Zborné lidem napojeným na vedení magistrátu po dvanácti letech zamítavých stanovisek úřadů povolena výstavba sídliště, které by významně narušilo krajinný i urbanistický ráz této části města. Navíc pro něj nebyla vybudovaná ani potřebná infrastruktura. Přestože se mnozí z nás proti tomuto záměru ozvali, jako jednotlivci jsme nic nezmohli.

Proto jsme se sousedy založili Spolek Za zachování zdravé Zborné. A díky našemu nasazení se nám nakonec podařilo dostat tento megalomanský projekt z územního plánu pryč. Tím ale činnost našeho spolku neskončila. Každý rok pro Jihlaváky pořádáme řadu oblíbených akcí, ať je to masopust, rozsvěcení vánočního stromku a oslavy adventu, různé dětské dny, cyklovýlety nebo třeba jarní úklid.

Rodiče mě spartánsky vychovali k disciplíně, poctivosti a férovosti. Na začátku kariéry jsem pracoval v Rakousku, kde jsem se v mnohém inspiroval.

I proto firma, kterou jsem před téměř pětadvaceti lety založil, a která denně v Jihlavě připraví skoro dva a půl tisíce jídel pro zaměstnance firem i veřejnost, nese mé jméno. Každý den pracuji a platím daně, nemám se tak za co stydět a nemusím se schovávat. A nemám si ani na co stěžovat, mám úžasnou rodinu, kolegy i obrovské štěstí na obchodní partnery.

Přesto kandiduji na primátora. Kandiduji, protože mě trápí, co se kolem nás děje, a protože vím, že nadávat nestačí. Jihlavu chci posunout směrem k modernímu a zdravému městu, které nestagnuje, ale ohleduplně se rozvíjí podle potřeb svých obyvatel. Chci město bezpečné, se stejnou šancí, podporou a jasnými pravidly pro všechny. Město, kam se mladí po škole rádi vrátí za prací, kulturou i sportem, město s bohatou občanskou vybaveností a vzájemnou soudržností. Mám na to manažerské zkušenosti, energii a kolem sebe správný tým plný jihlavských odborníků a osobností, za kterými jsou vidět výsledky jejich práce. Kdo mě zná, ten ví,

První pětka Starostů a nezávislých kandidátů v Jihlavě, zleva Vojtěch Šoula, Miroslava Zápotočná, Radek Hošek, Kateřina Remsová a Radek Rychnovský

Radek Hošek vede v nastávajících komunálních volbách v Jihlavě kandidátku Starostů a nezávislých kandidátů.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Radek Hošek, volby, Jihlava, primátor, Facebook, Instagram, advent, masopust, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radek Hošek: Nadávat nestačí! Kandiduji na primátora Jihlavy | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.