Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ukrajina podle prezidenta Zelenského zůstala v boji proti ruské armádě sama

Ukrajina zůstala sama v boji proti ruské armádě, uvedl prezident země Volodymyr Zelenskyj. Řekl také, že nehodlá opustit Ukrajinu, ačkoliv jej a jeho rodinu považuje Rusko za prvořadý cíl. Podle něj do metropole Kyjeva vstoupili ruští diverzanti.

„Kdo je připraven s námi bojovat? Nikoho nevidím. Kdo je připraven poskytnout Ukrajině záruku členství v NATO? Všichni se bojí," citoval dnes server RBK Ukrajina ze Zelenského nejnovějšího videoprojevu.

„My se ničeho nebojíme, nebojíme se Ruska," dodal ukrajinský prezident s tím, že je ochoten jednat i o neutrálním statusu Ukrajiny. Současně však vyjádřil pochyby, že by se Ukrajině v takovém případě dostalo bezpečnostních záruk.

Zelenskyj rovněž uvedl, že spolu s dalšími činiteli nezbytnými pro fungování státu zůstává v kyjevské vládní čtvrti a že na Ukrajině je stále i jeho rodina. „Podle informací, které máme, mě nepřítel označil za cíl číslo jedna. Moji rodinu jako cíl číslo dvě. Chtějí politicky zničit zemi tím, že zničí hlavu státu," řekl.

Do Kyjeva podle něj vstoupily sabotážní jednotky ruské armády, k nimž ale neposkytl bližší informace. Vyzval v této souvislosti obyvatele hlavního města, aby dodržovali zákaz nočního vycházení.

On-line: Invaze Ruska na Ukrajině

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ČTK/AP/Uncredited

Štítky Ukrajina, Rusko, útok, invaze, Putin, Volodymyr Zelenskyj, Ozbrojené síly Ruské federace, Kyjev, rodina, NATO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ukrajina podle prezidenta Zelenského zůstala v boji proti ruské armádě sama | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.