Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihlava potřebuje ušetřit asi 100 milionů. Zastupitelé ale trvají na zahájení stavby sjezdu z přivaděče

Dvanácté zasedání Zastupitelstva města Jihlavy probíhalo poprvé v historii mimo budovu magistrátu. Kvůli nařízením a opatřením vlády v souvislosti s pandemii se zastupitelé sešli v novém přednáškovém sále Vysoké školy polytechnické. Zastupitelé debatovali třeba i o i o nutných úsporách v rozpočtu kvůli pandemii.

Podle nich je nutné ušetřit asi 100 milionů korun. Návrh na úsporu 33 milionů odložením stavby sjezdu z dálničního přivaděče do obchodní zóny na ulici Romana Havelky ale zavrhli. „Deset let se tady o to usilovně snažíme a teď bychom to měli těsně před cílem odložit? To je nepřijatelné!“ rozzlobil se například bývalý primátor Rudolf Chloupek z ČSSD.

Na co nejrychlejším zahájení stavby sjezdu, který pomůže lidem cestujícím za nákupy a zároveň uleví jiným silnicím v centru, trvají i zastupitelé z hnutí ANO.

Primátorka Karolína Koubová (Fórum Jihlava) v debatě uvedla, že by převedení akce do rozpočtu města na příští rok oddálilo její přípravu jen o půl roku. „Bez tohoto sjezdu se Jihlava neobejde a potřebujeme ho," uvedla zároveň Karolína Koubová.

Dokončení oprav v ulici Jiřího z Poděbrad stále v nedohlednu, zastupitelstvo o dílčí dohodě ani nehlasovalo

Jihlava zatím nemůže dokončit předloni zahájenou opravu ulice Jiřího z Poděbrad, která byla pozastavená byla kvůli špatnému stavu kanalizace. Vodohospodářské sítě město pořád samo nespravuje, přestože ze Svazu vodovodů a kanalizací Jihlavsko...

Jihlavští zastupitelé na svém zasedání dále odsouhlasili daru jihlavské nemocnici ve výši 150 tisíc korun. Dalších 20 tisíc už dříve schválila poslat do jihlavské nemocnice městská rada. Uvolnit víc peněz ale nebylo v její kompetenci a udělalo to až jihlavské zastupitelstvo.

„V tajné volbě zastupitelé schválili také udělení Ceny města Jihlavy. Získají ji grafička a fotografka Eva Bystrianská za originální vizuální styl a grafiku, která dlouhodobě utváří vizuální tvář města, a tanečnice a pedagožka Hana Zudová za celoživotní vynikající práci ve školství a k životnímu jubileu šedesáti roků,“ doplnil k dalšímu bodu jednání Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky zastupitelstvo, zasedání, radnice, Jihlava, úspora, pandemie, přivaděč, Karolína Koubová, Roman Havelka, Rudolf Chloupek, Lékárenský komplex Jihlava, ČSSD, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava potřebuje ušetřit asi 100 milionů. Zastupitelé ale trvají na zahájení stavby sjezdu z přivaděče | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.