Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Primátorka Jihlavy má nového náměstka. Řady zastupitelů rozšířila další žena

Jihlavští zastupitelé dnes schválili obsazení míst v městské radě a také ve svých řadách přivítali novou zastupitelku. Nahradila Petra Laštovičku, který 4. února 2020 rezignoval na všechny své veřejné funkce. Dnes byla podepsaná i nová koaliční dohoda.

Náměstkem primátorky se dnes stal dvaapadesátiletý Petr Ryška - bývalý reprezentant v plavání, reprezentační trenér a hlavní trenér Jihlavského plaveckého klubu Axis a jednatel tohoto plaveckého klubu, učitel na Gymnáziu Jihlava, předseda Českého svazu plavání a člen Českého olympijského výboru.

Petr Ryška má v gesci rozvoj sportu a sportovní infrastruktury, zodpovědný bude také za stanovení strategií a za rozvoj města. „Chci pro město pracovat naplno, takže jsem přestal s trénováním i učením a zůstávám pouze předsedou Českého svazu plavání,“ řekl Petr Ryška, který je členem ODS od roku 2013.

Novým uvolněným radním pro oblast dopravy a informačních technologií se dnes stal bývalý primátor Jihlavy Jaroslav Vymazal. Od roku 2003 je členem ODS a 13. března oslaví 65. narozeniny. Dosud byl neuvolněným radním, dříve působil jako středoškolský učitel a nyní pracoval na pozici zástupce ředitele Střední průmyslové školy stavební. V letech 2006–2014 byl primátorem Jihlavy.

Na radnici je šest uvolněných radních 

„Jihlava má tak od 2. března 2020 šest uvolněných radních. Náměstkem primátorky Karolíny Koubové (Fórum Jihlava) zůstal Vít Zeman (Žijeme Jihlavou), který bude pokračovat v územním plánování města, spravovat bude dál útvar městského architekta a v gesci mu zůstalo i životní prostředí,“ dodává Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.

Eva Decroix 

Třetím náměstkem je nestraník zvolený za KDU-ČSL Martin Laštovička, který má v gesci správu majetku a správu realit, zodpovědný je také za městskou památkovou rezervaci a památkovou péči. „Já jako primátorka budu stále řešit urovnání vodohospodářského sporu, přičemž právě sestavuji odborný poradní tým, aby to po rezignaci Petra Laštovičky a plánovaném odchodu Jana Vystrčila na státní zastupitelství nezůstávalo pouze na jednom člověku,“ uvedla před zastupiteli Karolína Koubová.

Podepsala se i koaliční smlouva 

Primátorku, trojici náměstků a uvolněného radního doplňuje ještě uvolněný radní Daniel Škarka (Fórum Jihlava), který má v gesci sociální věci, školství a kulturu.

Zastupitelé ve svých řadách dnes přivítali novou kolegyni, tou je Eva Decroix, členka republikové výkonné rady ODS, advokátka a majitelka francouzské restaurace, která v úvodu jednání zastupitelů složila zastupitelský slib.

Dnešnímu hlasování zastupitelů předcházel podpis nové koaliční smlouvy. „Ve 12 hodin podepsali zástupci Fóra Jihlava, ODS, uskupení Žijeme Jihlavou a Martin Laštovička koaliční dohodu, s tím, že nová koalice bude podporována některými zastupiteli zvolenými za KDU-ČSL. Místní výbor KDU-ČSL totiž jednoznačnou většinou schválil nestraníka Martina Laštovičku na pozici uvolněného náměstka primátorky,“ sdělil dále Radovan Daněk. 

Jaroslav Vymazal 

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky radnice, zastupitelstvo, vedení, náměstek, radní, Jihlava, ODS, Petr Ryška, plavání, KDU-ČSL, Jaroslav Vymazal, Český olympijský výbor, Gymnázium Jihlava, Eva Decroix, Karolína Koubová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Primátorka Jihlavy má nového náměstka. Řady zastupitelů rozšířila další žena | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.