Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Petr Laštovička rezignoval na pozici náměstka primátorky. Končí i v ODS

, aktualizováno 28. ledna 2020, 15:55

Petr Laštovička již nadále nebude vykonávat funkci prvního náměstka primátorky Jihlavy. Toto prohlášení učinil v úterý odpoledne na tiskové konferenci poté, co během minulého týdne vyšly najevo jeho osobní problémy se splacením dvoumilionového dluhu. Laštovička rezignoval i na svůj zastupitelský mandát a členství v domovské ODS.

„V první chvíli jsem rezignovat nechtěl. Chtěl jsem pouze srovnat své závazky. Jako veřejný činitel jsem ale zodpovědný i za osobní aktivity a jsem reprezentant voličů, kteří mě volili. Musím tedy uznat, že další setrvání na všech mých pozicích nikomu,  a zejména ani mně neprospívá. Z toho důvodu jsem se rozhodl ke 4. únoru rezignovat," sdělil novinářům na dnešní mimořádné konferenci Petr Laštovička. 

 

Jihlavský náměstek má potíže s dvoumilionovým dluhem, na vyrovnání závazku má tří týdny

V problémech se splácením své dvoumilionové půjčky je náměstek primátorky Petr Laštovička (ODS). Přestože svůj dluh uznává, věřitelce Aleně Vlachové od roku 2014 nesplatil ani korunu a od loňského září tak musí čelit nejen trestnímu oznámení a...

Dodal, že nevidí jiný způsob, jak zabránit dalšímu poškozování práce, kterou vykonal a ztrátě důvěry vůči své osobě i celé ODS. V závěru své řeči ještě jednou ujistil, že své závazky vyrovná.  

Podle primátorky Karolíny Koubové (Fórum Jihlava) by tato záležitost neměla vést k rozpadu koalice. Jméno náhradníka za Petra Laštovičku je zatím neznámé, ODS jej ještě nezveřejnila.

Primátorka Karolína Koubová v tomto volebním období přišla již o druhého náměstka. V červnu 2019 z pozice náměstka odešel Jaromír Kalina. Důvodem jeho rezignace byla změna právních kanceláří v letitém sporu o vydání městského vodohospodářského majetku. 

Náměstek Jihlavy Jaromír Kalina na radnici končí. Kvůli změně právníků podal rezignaci

Lidovecký náměstek Jihlavy Jaromír Kalina podal ve čtvrtek rezignaci kvůli změně právních kanceláří v letitém sporu o vydání městského vodohospodářského majetku od svazku obcí, z něhož Jihlava vystoupila. Novinářům to dnes řekla primátorka...

Ohodnoť článek

Foto

Štítky ODS, Jihlava, Karolína Koubová, Jaromír Kalina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Petr Laštovička rezignoval na pozici náměstka primátorky. Končí i v ODS | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.