Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vánoční koncerty budou mít na Vysočině operní pěvci i školáci. Přijede Kalivodová nebo Vágner

Vánoční koncert bude mít na Vysočině například operní pěvkyně Andrea Kalivodová nebo muzikálový zpěvák Josef Vágner. Připravuje ho také Brněnský rozhlasový orchestr lidových nástrojů. Výtěžek jeho koncertu bude věnován nemocnici v Novém Městě na Moravě. Předvánoční čas hudebně oživí i základní umělecké školy. Jihlavská ZUŠ letos organizuje benefiční koncert na podporu nemocného chlapce a tříkrálový koncert tradičně spojí se sbírkou pro Charitu, řekla ředitelka školy Dana Fučíková.

Jihlavskou základní uměleckou školu navštěvuje asi 1200 dětí, z nichž dvě třetiny jsou na hudebních oborech. Vánoční koncert nejlepších z nich bude 19. prosince. Výtěžek akce škola věnuje chlapci Davidovi, trpícímu Merzbacherovou chorobou, která způsobuje omezení centrálního nervového systému. „Máme velkou radost, že si nás našla i veřejnost pro náš přístup a klidné vlídné klima, které ve škole vládne," uvedla Dana Fučíková.

Náměšť nad Oslavou na Třebíčsku zase nabídne v kostele svatého Jana Křtitele 17. prosince koncert zpěváka Josefa Vágnera s dětským pěveckým sborem Allegro. Soubor funguje při náměšťské základní umělecké škole a jeho členy je od letošního roku takřka 40 dětí.

Zrušený prosincový koncert 

Mezzosopranistka Andrea Kalivodová vystoupí v havlíčkobrodském kulturním domě Ostrov 21. prosince. Při jejím vánočním nokturnu ji doprovodí klavíristka Ladislava Vondráčková.

Vánoční koncert na dnešek připravovala pro Třebíč i zpěvačka Magda Malá. Její vystoupení s kapelou Charlie band se ale kvůli nemoci přesunulo na únor, kdy městské kulturní středisko slibuje vystoupení Malé společně se zpěvákem Bohušem Matušem.

V novoměstské Horácké galerii bude 18. prosince adventní koncert Brněnského rozhlasového orchestru lidových nástrojů. Výtěžek koncertu zamíří na sbírkový účet určený na vybavení dětského oddělení nemocnice. Akce se koná ve spolupráci s Českým rozhlasem Vysočina. Podle manažerky komunikace rozhlasu Hany Marhanové bude koncert zaznamenán, a poté vysílán v průběhu vánočních svátků.

Autoři | Foto Pavel Vítek

Štítky hudba, koncert, Vánoce, Josef Vágner, Andrea Kalivodová, Kraj Vysočina, základní umělecká škola, Nové Město na Moravě, Jan Křtitel, Bohuš Matuš, Magda Malá, nemocnice, orchestr, Český rozhlas Region (Vysočina)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční koncerty budou mít na Vysočině operní pěvci i školáci. Přijede Kalivodová nebo Vágner | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.