Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ulice Jihlavy oživí malí a velcí havíři. Zazpívat přijede Bende, Poláková nebo Zatrestband

Jihlavské ulice o nadcházejícím víkendu opět oživí oblíbené Havíření. Průvod jihlavských havířů bude k vidění v pátek 23. června od 18 hodin. Vše vyvrcholí v neděli 25. června poutí ke svatému Jánu. Havíření doplní bohatý doprovodný program.

Páteční průvod bude zahájen v 18 hodin na jihlavském Masarykově náměstí a bude dále pokračovat ulicí Benešova, Palackého, Matky Boží, Věžní a pak Benešovou zpět na největší jihlavské náměstí. Ve 20:30 vystoupí na horním pódiu na náměstí Zatrestband Petra Píši, slovem je doprovodí Jakub Škrdla. Program na dolním pódiu bude moderovat Petr Palovčík a lidé si zde mohou poslechnout koncert Kašpárka v rohlíku, a to v 19 hodin. Ve 22 hodin návštěvníky roztančí Arciskačáni.

Také sobota 24. června bude v Jihlavě patřit Havíření. Na ústředním hřbitově se bude v 11:30 konat uctění památky Johanna Haupta, který v roce 1890 v Jihlavě založil tradici havířského průvodu. Havířský průvod půjde od 10 hodin stejnou trasu jako předešlý den. Navazovat na něj pak bude na horním pódiu Koncert bez hranic. Bohaté kulturní zážitky nabídne i dolní pódium – od 15 hodin zahraje Miro Šmajda a Terrapie, v 17 hodin pak Barbora Poláková, o dvě hodiny později Petr Bende a band. Sobotní program od 21 hodi ukončí Inflagranti a Josef Vojtek.

Koncerty se budou konat od 14 hodin i na horním pódiu a ve 22:30 se lidé mohou těšit na ohnivou show. V sobotu si na své přijdou i milovníci dechovek, a to od 13 hodin v parčíku v zadním traktu jihlavské radnice. Organizátoři nezapomněli ani na nejmenší, i pro ně bude nachystán v sobotu od 14 hodin program, a to u Brány Matky Boží.

Havíření vyvrcholí v neděli 26. června. V 9 hodin vyjde průvod po trase ZŠ Křížová, Úvoz, secesní most U Jánů ke kostelíku sv. Jana Křtitele, kde od 9:30 proběhne mše. Po celý den pak bude návštěvníky bavit divadlo T.E.J.P, žonglér Vojta Vrtek, folklórní soubor Pramínek, Divadlo koňmo a mnoho dalšího.

23. a 24. června bude v rámci Havíření na Masarykově náměstí od 10 do 20 hodin otevřen jarmark.  

Foto www.havirskypruvod.cz

Štítky havíři, průvod, mše, koncerty, Havíření, Jihlava, Barbora Poláková, Petr Píša, Jan Křtitel, Miroslav Šmajda, Josef Vojtek, Madre de Dios, Benešov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ulice Jihlavy oživí malí a velcí havíři. Zazpívat přijede Bende, Poláková nebo Zatrestband | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.