Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Povedlo se to. V jihlavské zoologické zahradě vznikl největší živý betlém

Největší živý betlém a nejvíce návštěvníků. Hned dva rekordy padly v pátek 2. prosince v jihlavské zoologické zahradě. Za zvířaty se můžete vydat třeba o vánočních svátcích, kdy tam budou speciální prohlídky.

Český rekord v počtu postav živého betléma vytvořilo tři sta sedmdesát pět dětí a dospělých v kostýmech, kteří se představili jako Josef s Pannou Marií s Ježíškem, tři králové, andělé, zvířata, pastýři, kováři, oráči, rybáři a další řemeslníci. 

Rekord v jihlavské zoologické zahradě

Sobota, 3. prosince 2022, 08:31

Rekord v jihlavské zoologické zahradě
Rekord v jihlavské zoologické zahradě

Padl tak předchozí rekord ze Safari Parku ve Dvoře Králové, kde se v roce 2007 sešlo dvě stě třicet jedna lidí. Nejsilnější zastoupení měli v živém betlémě žáci ze základní školy T. G. Masaryka. Pannu Marii, Josefa a tři krále si zahráli herci z Horáckého divadla.

„Kvůli mrazivému počasí to byla rychlá akce. Díky profesionalitě učitelek základní školy jsme děti dokázali kolem jesliček nashromáždit za pár minut. Rekord byl prohlášen přesně v deset hodin dopoledne, kdy se také zazpívala koleda Ježíšku panáčku. Součástí živého betléma, ale už mimo rekordní sčítání, byli také naši čtyři poníci,“ uvedla mluvčí zoologické zahrady Simona Kubičková.

Zoologická zahrada akci uspořádala ve spolupráci s Českým rozhlasem Vysočina. Konala se za dohledu pelhřimovské Agentury Dobrý den. Ta české rekordy hodnotí a vydává Českou knihu rekordů, do které zapíše i tento nový jihlavský rekord.

Návštěvnický rekord

V Jihlavě padl i druhý rekord. Doposud nejvyšší návštěvnost měla Zoo Jihlava v roce 2019, kdy přišlo 340 600 lidí. V pátek dopoledne branami zoo prošel návštěvník číslo 340 601. Zoo má otevřeno každý den včetně vánočních svátků.

„Během Vánoc proběhnou speciální prohlídky a připravujeme pro návštěvníky i další program. Nyní doufáme, že se nám letos podaří pokořit i magickou hranici 350 tisíc návštěvníků,“ doplnila Kubičková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Jihlavy | Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky zoo, Jihlava, rekord, návštěvníci, živý betlém

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Povedlo se to. V jihlavské zoologické zahradě vznikl největší živý betlém | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.