Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Spoty, exkurze a výstavy pomohou zviditelnit venkovské památky. Na Vysočině třeba Michalův statek nebo Muzeum autíček

Náš kraj má řadu pěkných venkovských památek, i když třeba méně známých. Jejich návštěvnost, stejně jako u památek v Jihočeském kraji nebo v Rakousku, nyní může zvýšit projekt, který vyšel celkem na 125 800 euro. Jeho partnerem je i Vysočina Tourism.

Zviditelnění kulturních i přírodních venkovských památek a šanci pro obnovu přeshraničního cestovního ruchu po ukončení pandemie koronaviru přináší projekt Venkovské památky z programu Interreg V-A Rakousko – Česká republika. „Díky němu se na Vysočině se dočkají podpory například Huť Jakub v Tasicích, Michalův statek v Pohledi, zámek v Malči, zříceniny hradů Zubštejn a Rokštejn, památník Jaroslava Haška v Lipnici nad Sázavou, muzea kamenictví v Mrákotíně, autíček v Přísece a RAF na zámku ve Větrném Jeníkově, vesnické památkové zóny Boňov či Dešov, špýchar v Žirovnici a další. V našem kraji jde celkem o 44 památek," vyjmenoval Michal Plaček z Vysočina Tourism.

Spolu s vysočinskými budou z projektu podpořeny další venkovské památky v Jihočeském kraji a v regionech Waldviertel v Dolním Rakousku a Mühlviertel v Horním Rakousku.

A jak bude propagace venkovskýcn památek vypadat v praxi? „Na podporu vybraných památek poběží reklamní a mediální kampaně v televizích, vzniknou videofilmy a spoty, web, mapa, brožura, výstavy, geolokační hra, uskuteční se vzdělávací akce, semináře, workshopy a exkurze pro přeshraniční výměnu zkušeností,“ jmenuje za Vysočina Tourism Martina Strnadová. Dodává, že projekt končí 31. prosince 2022.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vysočina Tourism

Štítky památky, venkov, kultura, propagace, návštěvnost, turismus, Kraj Vysočina, projekt, Muzeum autíček, statek, výstava, Jihočeský kraj, Rakousko, pandemie covidu-19, Česko, Památník Jaroslava Haška, Tasice, Maleč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spoty, exkurze a výstavy pomohou zviditelnit venkovské památky. Na Vysočině třeba Michalův statek nebo Muzeum autíček | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.