Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Řidiči musí počítat s úplnou uzavírkou části dálnice D1. Budou se demolovat tři nadjezdy

Dálnice D1 bude v noci ze soboty 22. dubna na neděli 23. dubna na několika místech zcela uzavřena. Důvodem úplně uzavírky bude demolice tří nadjezdů, které nevyhovují svou šířkou. Jedná se o dva nadjezdy mezi Ostředkem a Šternovem a jeden nadjezd v úseku Hořice – Koberovice. Uzavírka potrvá od sobotních 19 hodin do nedělních 9 hodin.

V působnosti Dálničního oddělení Velký Beranov bude pro veškerý provoz zcela uzavřen úsek  mezi 81. kilometrem a 75. kilometrem. Veškerá tranzitní doprava a vozidla o hmotnosti nad 3,5 tuny ve směru na Brno budou na exitu 21 Mirošovice svedena z dálnice na vyznačenou objízdnou trasu. Objízdná trasa bude vedena po silnici I/3, dálnici D3 a poté po silnicích I/19 a I/34, kde řidiči na dálnici najedou na exitu 90 Humpolec,“ říká k uzavírce Dana Čírtková, krajská policejní mluvčí. Dále ve směru na Brno bude doprava pokračovat po dálnici bez omezení. Lokální doprava a vozidla o hmotnosti do 3,5 tuny budou po dálnici moci pokračovat až na exit 34 Ostředek. Poté musí v cestě pokračovat po silnicích nižších tříd.

Veškerá tranzitní doprava a vozidla o hmotnosti nad 3,5 tuny ve směru Prahu budou na exitu 90 Humpolec svedena z dálnice na značenou objízdnou trasu, která bude vedena po silnicích I/34 a I/19, dálnici D3 a silnici I/3 na exit 21 Mirošovice. Dále bude pokračovat po dálnici ve směru na Prahu bez omezení. Lokální doprava a vozidla o hmotnosti do 3,5 tuny mohou ve směru na Prahu jet po dálnici až na exit 81 Koberovice, kde z dálnice musí sjet a pokračovat po silnicích nižších tříd.

Na bezpečnost a plynulost provozu, stejně jako na zajištění odklonu dopravy z dálnice na objízdné trasy, budou na úseku dálnice D1 a objízdných trasách na Vysočině dohlížet policejní hlídky z Dálničního oddělení Velký Beranov. „Policisté budou přítomni po dobu uzavírky dálnice na dálničním tělese, a také na důležitých křižovatkách na objízdných trasách pro případ, že by bylo zapotřebí regulovat zde provoz. V souvislosti s uzavírkou dálnice D1 apelujeme na řidiče, aby dbali pokynů policistů, aby se řídili dopravním značením a po objízdných trasách jezdili opatrně a chovali se ohleduplně, aby nedošlo k žádným mimořádným událostem nebo dopravním nehodám,“ nabádá Dana Čírtková.  

Foto Lenka Dvořáková

Štítky dálnice, Dálnice D1, silnice, doprava, Ostředek, Koberovice, Hořice, Šternov, Brno, Velký Beranov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči musí počítat s úplnou uzavírkou části dálnice D1. Budou se demolovat tři nadjezdy | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.