Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

V Jihlavě zřejmě vznikne patnáctý kruhový objezd. Pomůže zmateným řidičům v centru

Krajská Jihlava se do konce roku pravděpodobně dočká dalšího kruhového objezdu. Vzniknout by měl na křižovatce čtyř ulic v centru Jihlavy. Křížení ulic Jana Masaryka, Palackého, Bezručova a Třída Legionářů je z pohledu řidičů mnohdy nepřehledné a nejeden řidič tápe v tom, kdo má komu dát přednost. Nově zvažovaný kruhový objezd neboli okružní křižovatka by často zmateným řidičům mohl pomoci.

S vybudováním kruhového objezdu by mohlo dojít i k další úpravě, a to zjednosměrnění Bezručovy ulice. „To by mělo s ohledem na zvažovanou úpravu na křižovatce smysl, zvýšila by se bezpečnost Bezručovy ulice, kde je velice úzký průjezd, jelikož na obou stranách parkují auta,“ říká k plánovaným změnám v centru Jihlavy náměstkyně jihlavského primátora Jana Mayerová (ANO). Při změně dopravního režimu v Bezručově ulici by tak mohlo dojít k velmi specifické situaci, kdy okružní křižovatka bude spojovat čtyři jednosměrné ulice a jednu obousměrnou.

Podle slov náměstkyně Mayerové se vybudováním kruhového objezdu bude dále zabývat dopravní komise a také vedení města. První návrh „kruháče“ má již konkrétní podobu. „Přiložená alternativa je z těch jednodušších, která spočívá pouze v úpravách vodorovného značení. V praxi to znamená, že by úpravy mohly být provedeny velice rychle a s minimálními náklady,“ dodává k návrhu Mayerová. Pokud tento návrh získá podporu, pak by se řidiči měli úpravy křižovatky ulic Jana Masaryka, Palackého, Bezručova a Třída Legionářů dočkat do konce tohoto roku.

V současné době má Jihlava na svých komunikacích už čtrnáct okružních křižovatek, konkrétně se jedná o křižovatky lidově nazývané u Kauflandu, pod Teslou, u Služeb města Jihlavy, na Kalvárii a u Domu zdraví. Novější pak u Karásků a pod ZŠ Seifertova. Další okružní křižovatky vznikly na sídlištích, a to v ulici Halasova na Dolině, dvě v Handlových dvorech a tři nejnovější v rozvojové lokalitě Buková. A nesmíme zapomenout na „problematický kruháč“ v průmyslové zóně na sjezdu z přivaděče. V budoucnu by se jejich počet mohl dále zvyšovat.

Foto Lenka Dvořáková, Magistrát města Jihlavy

Štítky kruhový objezd, Jihlava, Jan Masaryk, Jana Nagyová, ANO 2011, Tesla Motors, Kaufland

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě zřejmě vznikne patnáctý kruhový objezd. Pomůže zmateným řidičům v centru | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.