Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Kraj bude letos modernizovat silniční síť s evropskou podporou. Řidiče čekají komplikace

Kraj Vysočina plánuje v roce 2017 investice do silnic II. třídy až ve výši 400 milionů korun. Přičemž takto vysokou částku umožňuje především úspěšné čerpání dotací z EU. Kraj počítá s příspěvkem z IROP až ve výši 340 milionů. Právě úspěšnost při čerpání evropských prostředků umožňuje rychle zlepšovat stav významných silničních tahů a mostů.

V tomto roce budou pokračovat práce na železničním mostě v Okrouhlici a na napřímení úseku komunikace II/379 mezi Velkou Bíteší a obcí Křoví, přičemž necelé tři kilometry dlouhý úsek u Bíteše bude definitivně hotový až v roce 2018.

S dopravními komplikacemi mohou v roce 2017 počítat také motoristé při cestách přes Brtnici, na úseku Jihlava - Dvorce a od Třebíče směrem na Dukovany. V Brtnici dojde k výměně celé konstrukce vozovky včetně rekonstrukce opěrných zdí a vybudování nové zárubní gabionové zdi. Součástí rekonstrukce komunikace II/351 od Třebíče až téměř k Valči budou i nová bezpečnostní opatření v Třebenicích.

Zmiňované projekty zároveň představují pět investičně nejnáročnějších silničních staveb kraje pro rok 2017. „V roce 2016 se Kraji Vysočina podařilo získat na šest zahájených modernizací silniční sítě bezmála 200 milionů korun ze začínajícího programu IROP. Věříme, že zkušenosti a pozitivní praxe budou pozitivnímu vývoji dopravy v kraji pomáhat i nadále,“ uzavírá plány krajský radní pro oblast dopravy a silničního hospodářství Jan Hyliš.

 

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky Kraj Vysočina, Evropská unie, Brtnice, Třebíč, Velká Bíteš, Jan Hyliš, Jihlava, Dukovany, Valča, Třebenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj bude letos modernizovat silniční síť s evropskou podporou. Řidiče čekají komplikace | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.