Počasí dnes12 °C, zítra16 °C
Sobota 26. října 2024  |  Svátek má Erik
Bez reklam

Zrekonstruovanou Lidickou ulici v Havlíčkově Brodě otevřou již příští týden

V noci z pondělí 28. října na úterý 29. října se opět zprovozní zrekonstruovaná ulice Lidická v Havlíčkově Brodě. V tuto chvíli už probíhají drobné dokončovací práce a v úterý 29. října ráno budou moci motoristé opraveným úsekem projet bez omezení.

Práce na 1 057 m dlouhém úseku byly zahájeny 8. července. Šlo o část Lidické ulice mezi světelnou křižovatkou s Humpoleckou, Masarykovou a Dolní ulicí, až po čerpací stanici Shell, vpravo, ve směru na Jihlavu. 

„Diagnostickým průzkumem bylo zjištěno, že vozovka vykazuje nadstandardní množství poruch, zejména pak podélných deformací. Byly to například vyjeté koleje, které už přešly do stádia plošných deformací s konstrukčními poruchami. Z větší části šlo o poškození způsobené extrémním dopravním zatížením, které v těchto místech, podle posledního sčítání dopravy, dosahuje intenzity více než 12 500 vozidel denně, z toho přibližně 30 procent tvoří nákladní doprava a kamiony,“ popsal mluvčí Kraje Vysočina Jiří Veselý.

Ten také doplnil, že na základě diagnostiky a zpracované dokumentace došlo ke kompletnímu odstranění vrstev původní vozovky. „Provedena byla výměna zemin v aktivní zóně v tloušťce 500 mm a výměna kompletní netuhé vozovky s asfaltovým krytem, která byla navržena o celkové tloušťce 690 mm tak, aby reflektovala reálné dopravní zatížení,“ přiblížil Veselý.

Zhotovitelem vybraným na základě veřejné soutěže je společnost MI Roads a.s., která podala nejvýhodnější ekonomickou nabídku a zavázala se k provedení prací za 68,48 milionů korun bez DPH. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky rekonstrukce, Jiří Veselý, Ředitelství silnic a dálnic, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zrekonstruovanou Lidickou ulici v Havlíčkově Brodě otevřou již příští týden | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.