Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Dálniční odpočívka Mikulášov se v obou směrech změní. Bude modernější a o hektar větší

Ředitelství silnic a dálnic začalo pracovat na rozšíření a modernizaci odpočívky Mikulášov po obou stranách dálnice D1 na 95. kilometru. Provoz stávajících ploch i čerpací stanice bude omezen pouze částečně.

V první fázi půjde zejména o zemní práce a příparvu terénu pro rozšíření odpočívky o zhruba jeden hektar směrem do nových, navazujících ploch. „Pracovat se bude rovněž na budování kanalizace a inženýrských sítích. V harmonogramu je s touto fází, která nebude výrazněji omezovat provoz na odpočívce, počítáno až do poloviny prosince,“ sdělil mluvčí Jiří Veselý.

Po zimní technologické přestávce by se měli dělníci vrátit v polovině února. Na jaře se musí řidiči připravit na částečné omezení provozu na odpočívce. „Stále zde budou moci motoristé zastavit, načerpat pohonné hmoty, či se občerstvit, pouze jim bude k dispozici o něco menší počet odstavných stání,“ ujistil Veselý.

Modernizace počítá s doplněním mobiliáře včetně zastřešených posezení. Ve směru na Brno přibyde kousek od benzinové stanice také dětské hřiště. Vysadí se stromy, odpočívka bude také oplocená. „Celý prostor bude vybaven novým veřejným LED osvětlením,“ řekl Veselý a předeslal, že bude odpočívka vybavená systémem pro sledování obsazenosti a telematickým systémem pro řazení nákladních aut. Nebudou chybět ani kamery.

V Česku chybí denně až dva tisíce parkovacích míst pro kamiony. Výstavbu komplikuje složitá příprava staveb

Podle posledních odhadů chybí v Česku denně až dva tisíce parkovacích míst pro kamiony, které musí absolvovat povinnou pauzu. Nejde přitom jen o problém, který se týká tranzitních silnic v tuzemsku. S nedostatkem parkovacích míst se potýkají řidiči...

Plán na rozšíření počítá s navýšením kapacity ve směru na Brno u kamionů z patnácti na dvacet míst, u osobních aut z 62 na 69 míst a k tomu nově vznknou čtyři místa pro autobusy a čtyři pro karavany. Ve směru na Prahu se navýší počet stání pro nákladní auta a to z osmi na osmadvacet, I tam vzniknou nově čtyři místa pro autobusy a čtyři pro karavany.

Práce vyjdou na 198 milionů., hotovo má být v září příští rok.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto se souhlasem ŘSD | Zdroj ŘSD

Štítky odpočívka, Mikulášov, dálnice, D1, kamiony, parkování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dálniční odpočívka Mikulášov se v obou směrech změní. Bude modernější a o hektar větší | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.