Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

U Květnova začala stavba protihlukové stěny. Místem denně projede 10 tisíc vozidel, třetinu tvoří kamiony

Na silnici I/38 u Květnova na Havlíčkobrodsku se od úterý 10. září pohybují stavební dělníci. Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) tam zahájilo výstavbu protihlukové stěny, která bude složená ze tří úseků.

Jak upřesnil regionální mluvčí ŘSD Jiří Veselý, půjde o jednostrannou stěnu, jejíž výška se bude pohybovat od čtyř do šesti metrů. Celkem bude dlouhá 600 metrů. „Půjde o protihlukovou stěnu podél silnice I/38 v Květnově vpravo, ve směru jízdy na Havlíčkův Brod. Složená bude ze tří úseků," popsal Jiří Veselý. 

Důvodem výstavby této stěny je nadlimitní hluk ze silničního provozu, protože podle posledního sčítání projede tímto místem každý den na 10 tisíc vozidel, z toho nákladní a kamionová doprava tvoří přibližně jednu třetinu. „Stavební akce započala rozmístěním provizorního dopravního značení, demontáží svodidel a zemními pracemi, tedy úpravou terénu pro účely zakládání samotné stavby," doplnil Veselý. 

Téměř po celou dobu výstavby budou dopravu v místě řídit semafory. Pouze během zimní technologické přestávky mezi listopadem a březnem bude doprava v místě stavby bez omezení.

Zhotovitelem stavby je společnost Skanska, a.s. Náklady se vyšplhají na téměř 33 milionů korun bez DPH. „Uvedení protihlukové stěny do provozu plánujeme v červenci příštího roku," nastínil závěrem Veselý. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením ŘSD | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky protihluková, stěna, výstavba, hluk, I/38, ŘSD, Květnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Květnova začala stavba protihlukové stěny. Místem denně projede 10 tisíc vozidel, třetinu tvoří kamiony | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.