Počasí dnes26 °C, zítra19 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Dělníci začali pracovat na novém parkovišti u jihlavské nemocnice, na místě jsou bagry. Stavba běží i on-line

Skoro dvě stovky řidičů už během letošního podzimu nově zaparkují v areálu jihlavské nemocnice, kde parkovací kapacity dlouhodobě nestačí. Stavba nového parkoviště začala tento týden. Zájemci mohou stavební práce sledovat on-line prostřednictvím kamer.

„Víme, že parkování je pro zaměstnance i pacienty stěžejní téma, které řeší. Rozhodli jsme se proto stavbu mít pod kamerou, aby se mohl každý podívat, jak jsme daleko,“ říká ředitel nemocnice Alexander Filip.

Odkaz na video najdou lidé na webu nemocnice. „Ze záznamu chceme po dokončení videa udělat i časosběrné krátké video. Živé vysílání je na našem YouTube kanálu - odkaz na něj máme i přímo na titulní stránce našich webových stránek v pravém horním rohu,“ dodává náměstek pro informatiku a kybernetickou bezpečnost David Zažímal.

V areálu Nemocnice Jihlava jsou aktuálně tři parkovací plochy. Ta největší s vjezdy z ulic U Cvičiště a Rantířovská pojímají více než 500 aut. Parkoviště u hlavního vchodu nemocnice 116 a to nejmenší u urgentního příjmu 39. Celkově je tedy nyní v okolí zdravotnického zařízení téměř 667 stání.

Na dvou parkovištích, jejichž výstavba právě začala, zaparkuje 183 řidičů. Půjde o plnohodnotné stálé parkovací plochy se vsakovací zámkovou dlažbou a kompletním mobiliářem. „Obě budou v areálu nemocnice s vjezdy z ulic Vrchlického (kolem výcvikového střediska záchranné služby), Rantířovská a U Cvičiště v blízkosti pavilonu PUIP. Nová stání vyjdou na rozpočtovaných 25,5 milionů korun bez DPH a financovat akci bude Kraj Vysočina,“ upřesnila mluvčí Nemocnice Jihlava Monika Zachrlová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Jihlava

Štítky stavba, výstavba, parkoviště, řidič, auto, nemocnice, kamery, on-line, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dělníci začali pracovat na novém parkovišti u jihlavské nemocnice, na místě jsou bagry. Stavba běží i on-line | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.