Počasí dnes26 °C, zítra27 °C
Neděle 1. září 2024  |  Svátek má Linda / Samuel
Bez reklam

Stavba kruhového obchvatu na jihlavském přivaděči je v polovině, na místě se bude měnit provoz

Práce na budoucí okružní křižovatce, která nahradí nebezpečný sjezd z dálnice D1 na přivaděč u Jihlavy, jsou v polovině. Ředitelství silnic a dálnic ČR převede na tuto část už v pondělí 15. července provoz. S tím budou souviset změny dočasného dopravního značení v prostoru stavby.

Dělníci na místě pracují od 10. května, za tu dobu se celý jízdní pás na příjezdu do Jihlavy od Havlíčkova Brodu pod dálnicí D1 se změnil k nepoznání. „Kromě vykácení náletových dřevin po pravé straně vozovky, úpravě svahu a vybudování zcela nového systému odvodnění se zde podařilo dokončit celou první polovinu plánované okružní křižovatky,“ sdělil mluvčí Jiří Veselý.

Na vozovku bylo využito již dva a půl tisíce tun asfaltové směsi, to je zhruba čtyřicet procent množství, které se použije na celou stavbu. „Položeny byly také dlažební kostky na ploše 500 metrů čtverečních tvořící obrubníky a ostrůvky, na dalších pěti stech metrech čtverečních budou ještě položeny,“ dodal mluvčí.

Nájezd od Jihlavy na Prahu bude zavřený

Po hotové polovině začnou v pondělí jezdit řidiči, po dvou týdnech tam skončí kyvadlový provoz. Semafory budou naopak opět zapnuté na sousední křižovatce Tři věžičky. Další kyvadlový provoz mohou řidiči očekávat v září, opět na čtrnáct dní.

Ředitelství silnic zároveň upozorňuje, že v pondělí zcela uzavře exit 112 na D1 ve směru od Brna na Prahu. „To znamená i uzavírku nájezdové rampy směr Praha, kterou bylo možné doteď použít. Tato celková uzavírka exitu bude platit až téměř do konce stavby,“ připomněl Veselý s tím, že zejména nákladní auta a kamiony mohou jezdit přes exit u Větrného Jeníkova nebo Velkého Beranova.

POLITICKÁ KORIDA: Kruhový objezd na dálničním přivaděči? Jeho výhody a nevýhody hodnotí městští zastupitelé

V pátek 10. května odstartovala přestavba rizikové křižovatky na dálničním přivaděči v Jihlavě - Pávově na silnici I/38. Do října tam vyroste kruhový objezd, který by měl dopravu na daném místě učinit plynulejší a bezpečnější. Na názor jsme se v...

Dělnici se nyní přesunou na druhou polovinu vozovky, budou pracovat na jízdním pásu směr Havlíčkův Brod a také na větvi exitu 112 dálnice D1. Dělníkům však dělají problémy řidiči, kteří nerespektují dopravní značení nebo červenou barvu na semaforech.

Celá stavba vyjde na necelých šedesát milionů cílem je zvýšit plynulost a bezpečnost silničního provozu v místě. „Každý den tímto místem projede na 12,5 tisíc vozidel, z toho nákladní a kamionová doprava tvoří přibližně třicet procent,“ uzavřel Veselý.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky dálnice D1, přivaděč, omezení, kruhový objezd, ŘSD, bezpečnost a plynulost provozu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba kruhového obchvatu na jihlavském přivaděči je v polovině, na místě se bude měnit provoz | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.