Počasí dnes23 °C, zítra28 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Oprava obchvatu Jihlavy vyjde na 152 milionů korun, začne v srpnu. Úsek bude částečně průjezdný

Oprava přibližně pětikilometrového úseku silnice 38 na obchvatu Jihlavy vyjde asi na 152 milionů korun bez DPH. Udělá ji sdružení společností Colas CZ a.s. a Eurovia CZ a.s. Práce na hlavním tahu Znojmo - Havlíčkův Brod začnou v srpnu, sdělil Jiří Veselý z oddělení komunikace Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Obchvat by měl být při čtyřměsíční opravě částečně průjezdný.

„Předmětem stavby je rekonstrukce silnice I/38 v úseku od severozápadní části města Jihlava, mimoúrovňové křižovatky silnice I/38 s ulicí Jiráskova až po okružní křižovatku u zahrádkářské osady Ráj včetně přidružených větví mimoúrovňového křížení a povrchu v Jihlavském tunelu," uvedl Jiří Veselý. Součástí opravy bude i výměna mostní závěry a ložiska na dvou mostech, svodidel a protihlukové stěny. O zakázku se ucházeli čtyři zájemci, vedle ceny rozhodovala také doba prací.

Na opravovaný úsek by se měla okružní křižovatkou na jižním okraji Jihlavy v říjnu napojit nová část obchvatu propojující výpadovku na Znojmo a Třebíč. Dokončení celého jihlavského obchvatu je plánované na podzim příštího roku, kdy má skončit výstavba úseku mezi silnicemi na Třebíč a na Žďársko.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky doprava, obchvat, správa, stavby, ŘDS, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava obchvatu Jihlavy vyjde na 152 milionů korun, začne v srpnu. Úsek bude částečně průjezdný | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.