Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 24. října 2024  |  Svátek má Nina
Bez reklam

Silný vítr vytváří na Vysočině sněhové jazyky a závěje. V terénu je sedmdesát sypačů

Kvůli silnému větru se dnes na Vysočině tvoří sněhové jazyky a místy i závěje. Doprava se tím komplikuje hlavně v západní části kraje. Na Žďársku je mlhavo, na vedlejších silnicích tam leží zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem. Silnice jsou sjízdné, řidiči však podle silničářů musí věnovat jízdě zvýšenou opatrnost.

„V terénu máme přes 70 sypačů, a to na Havlíčkobrodsku, Pelhřimovsku a Jihlavsku,“ řekl ČTK Jiří Hejnák z dispečinku Krajské správy a údržby silnic. Sypače odstraňovaly navátý sníh ze silnic už během noci, ráno vyjely znovu. Větší problémy však podle Hejnáka nejsou hlášeny.

Na severozápadě Vysočiny je jasno až polojasno, jinde zataženo, beze srážek. Vane silný proměnlivý vítr, teplota se pohybuje od minus pěti do osmi stupňů Celsia. Během dne bude podle předpovědi většinou zataženo nízkou oblačností s možností slabého sněžení, ojediněle se objeví mrznoucí mlhy. Nejvyšší odpolední teploty dosáhnou minus šesti až minus dvou stupňů.  Jihovýchodní až jižní vítr zpočátku místy s nárazy o rychlosti kolem 50 kilometrů v hodině bude k večeru postupně slábnout.

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky Kraj Vysočina, silnice, okres Žďár nad Sázavou, okres Havlíčkův Brod, okres Jihlava, okres Pelhřimov, vichřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný vítr vytváří na Vysočině sněhové jazyky a závěje. V terénu je sedmdesát sypačů | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.