Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Blíží se jarní blokové čištění ulic. V Jihlavě potrvá do konce května

Už 2. dubna začne v Jihlavě jarní blokové čištění silnic. Potrvá do konce května a podílet se na něm bude třicet zaměstnanců Služeb města Jihlavy a dalších 25 brigádníků, kteří uklidí dohromady 250 kilometrů silnic a 200 kilometrů chodníků. Podobně jako v předchozích letech žádají jihlavské služby o ohleduplnost řidičů.

Respektování dopravního značení jarního úklidu bude kontrolovat jako každý rok Městská policie Jihlava. Za jeho nedodržování hrozí řidičům pokuty a případně i odtah jejich vozu. Na veškerá omezení parkování a podobně budou řidiče upozorňovat značky, které se v dotčených lokalitách objeví s osmidenním předstihem.

I letos předchází blokovému úklidu předčištění příměstských částí. Historické centrum města, tedy Masarykovo náměstí a přilehlé ulice, budou Služby města Jihlavy uklízet o víkendu 6., 7. a 13. dubna, kdy je v centru Jihlavy menší provoz. „Největší sídliště Březinova a Na Kopci se začnou uklízet od úterý 2. dubna,“ podotkl mluvčí Služeb města Jihlavy Martin Málek s tím, že brigádníci budou mít za úkol škrabání, zametání a dočišťování chodníků i parkovišť a čištění 3 775 dešťových vpustí.

Do ulic Jihlavy vyrazí 17 kusů techniky. „Jedná se například o tři velké zametací stroje, dva chodníkové zametací stroje, dvě kropící auta, čtyři auta na odvoz shrabků nebo o vůz na čištění kanalizačních vpustí,“ dodává Málek.

Ohodnoť článek

Foto město Jihlava

Štítky Jihlava, Martin Málek, čištění, silnice, jaro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blíží se jarní blokové čištění ulic. V Jihlavě potrvá do konce května | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.