Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

ANKETA: Úspěšná jihlavská premiéra. Vánoční trolejbus je čtvrtý nejhezčí, porota ocenila hlavně kreativitu

Až do neděle 7. ledna se mohli lidé v Jihlavě svézt vánočním trolejbusem, který městem během adventu a vánočních svátků projížděl vůbec poprvé. A tato novinka má na kontě jedno ocenění. Vánoční ozdobený trolejbus, který díky svému polepu nešel na ulici přehlédnout, skončil v anketě o nejhezčí vánočně vyzdobený trolejbus na čtvrtém místě. Porota vybírala celkem z deseti trolejbusů v deseti městech.

Anketu o nejhezčí vánočně vyzdobený trolejbus pořádala Společnost pro veřejnou dopravu a MHD86.cz.

Ve své jihlavské premiéře byl nazdoben jeden ze zdejších bateriových trolejbusů Škoda 32 Tr (č. 12), který jezdil na různých linkách.

Trolejbus, který brázdil ulice Jihlavy, se ankety zúčastnil vůbec poprvé, což porota ocenila speciální cenou. „V letošním ročníku nebylo potřeba dlouze diskutovat, trolejbusová cena poroty jednoznačně patří jihlavskému vánočnímu vozidlu. Porota oceňuje zejména kreativitu provedení. Uznání je o to větší, že jste letos vánočně vyzdobený trolejbus připravili vůbec poprvé,” uvedla ke svému hodnocení porota. Toto speciální ocenění poroty velmi potěšilo radního Jihlavy a také spoluautora návrhu Davida Beke. „Cena poroty určitě těší, zejména když je ohodnocena kreativita. Hodnocení je samozřejmě velkým závazkem do příštího roku,” je si vědom David Beke a dodává, že hlavní autorkou návrhu jihlavského trolejbusu je architektka Zuzana Tůmová.

Svezli jste se jihlavským vánočním trolejbusem?

Celkem hlasovalo305 čtenářů

Anketa se konala již počtvrté. Hlasování bylo spuštěno 12. prosince 2023 a do uzávěrky v podvečer 2. ledna 2024 přišlo do ankety celkem 2 780 platných odpovědí s 3 737 hlasy, přičemž každý čtenář mohl hlasovat pro jeden až tři vánoční trolejbusy. Za rok 2023 se o titul „Nejhezčí vánoční trolejbus“ ucházelo 10 trolejbusových provozů z 5 zemí. Trolejbusy, které se ocitly „na bedně“, získají pamětní diplomy.

První místo dle hlasování čtenářů náleží slovenské Žilině. Stříbrná příčka patři trolejbusu v Opavě. Jako třetí skončil vánoční trolejbus, který ve vánočním čase projížděl Ústím nad Labem.

Kompletní výsledky a fotky oceněných trolejbusů jsou ZDE

A jak již zaznělo, čtvrté místo patří vozu z Jihlavy. Vánočně zdobený autobus voněl po vanilce a hrály v něm koledy. „Pro nejmenší cestující jsou uvnitř umístěni tři plyšoví medvědi, kteří v konečném důsledku těší i dospělé cestující,“ dodal za jihlavský dopravní podnik Marek Juránek. „Je krásný, zasloužené místo. Den byl po cestě hned příjemnější. Cením i čistotu a příjemnou vůni," pochvaluje si na Facebooku jedna z cestujících Karolína Hlaváčková. 

Jak informovali organizátoři ankety, rozdíl mezi bronzovou a bramborovou medailí byl velmi malý.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lenka Dvořáková | Zdroj mhd86.cz, Doprava v Jihlavě

Štítky trolejbus, Vánoce, advent, pcenění, anketa, Jihlava

ANKETA: Úspěšná jihlavská premiéra. Vánoční trolejbus je čtvrtý nejhezčí, porota ocenila hlavně kreativitu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.