Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kolaps na D1. Tisíce aut stojí již několik hodin v kolonách, sypači jimi nemohou projet a vozovku ošetřit

, aktualizováno 23. prosince 2023, 21:18

Tisíce vozidel nyní stojí v kolonách na dálnici D1. Už během odpoledne dálnici zablokovaly kamiony, které kvůli napadanému a mokrému sněhu nemohly vyjet do kopce. Šlo o úsek mezi 81. a 83. kilometrem. Nákladní vozidla mají problémy v kopcích po celém úseku dálnice ještě i nyní.

Podle aktuálních informací od policie je situace na dálnici D1 zhruba od 70. kilometru ve směru na Brno stále kritická.

Aktuální situace na 82.km D1 směrem na Brno, foto: Policie ČR 

„Již několik hodin zde v kolonách stojí tisíce vozidel. Největší komplikací jsou kamiony, které vozovku zablokovaly zejména ve stoupání. Sypači mají problém touto kolonou projet a dostat se na místa, která je třeba ošetřit. Policisté dělají maximum pro to, aby kolonami protáhli sypače, kteří by mohli vozovku ošetřit. Prosím, buďte trpěliví, aby se to co nejdříve podařilo," vyzývá policejní mluvčí Dana Čírtková s tím, že vůbec nejhorší situace je stále na 82. kilometru ve směru na Brno.

„Buďte trpěliví." 

Řidičům pomáhají dálniční policisté z Velkého Beranova. „Opět se obracíme na řidiče, aby byli trpěliví a nechali vozidla, jak policejní, tak vozidla údržby touto kolonou projet, aby se zde mohlo provést ošetření komunikace," dodává mluvčí k aktuální situaci na dálnici. 

Velmi náročnou službu mají také hasiči v kraji, jejich počet výjezdů se od dnešní půlnoci dostal téměř na 500. Nejčastěji zasahují kvůli popadaným stromům, stejně tak jako u dopravních nehod. „Nikdo se při nehodách nezranil," ujistila mluvčí krajských hasičů Petra Musilová. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky dálnice, doprava, D1, sjízdnost, kolona, kamion, kolaps, Kraj Vysočina

Kolaps na D1. Tisíce aut stojí již několik hodin v kolonách, sypači jimi nemohou projet a vozovku ošetřit | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.