Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na Vysočině v noci kvůli větru padaly stromy, u Horní Cerekve do jednoho najel vlak

Na Vysočině v noci na pátek kvůli větru padaly stromy a větve do silnic, hasiči měli skoro 60 výjezdů. K ránu byl přerušený provoz na železnici směrem na Tábor, kde okolo páté hodiny do spadlého stromu najel osobní vlak v úseku mezi Horní Cerekví a Dobrou Vodou u Pelhřimova. Vlaky by tam podle webu Českých drah měly začít znovu jezdit okolo poledne, mezi Horní Cerekví a Pelhřimovem zatím zajišťují přepravu autobusy.

„Někde stouply hladiny toků, třetí stupeň povodňové aktivity byl ve čtvrtek večer na řece Fryšávce v Kuklíku na Žďársku,“ uvedla dnes mluvčí krajských hasičů Petra Musilová. „Místní jednotka sboru dobrovolných hasičů provedla monitoring vodního toku, žádná opatření nebylo nutné v souvislosti s touto situací přijímat," dodala. Nejvíc výjezdů měli hasiči v noci na Pelhřimovsku.

Podle webu Českého hydrometeorologického ústavu platí dnes ráno první povodňový stupeň na Svratce v Dalečíně a na řece Sázavě v měřicí stanici Sázava.

Na Vysočině pršelo, sněhové přeháňky byly na Žďársku a do terénu vyrazilo 18 sypačů. Vozovky byly dnes ráno vlhké nebo suché, teploty byly nad nulou. Řidiči by měli jezdit opatrně hlavně kvůli riziku padání stromů a větví, uvedl dispečer krajské správy a údržby.

Na Vysočině budou v pátek sněhové přeháňky, v nejnižších polohách na východě kraje bude padat déšť se sněhem. Ojediněle mohou být i bouřky. Je potřeba počítat se silným nárazovým větrem, v nárazech bude mít místy rychlost 50 až 70 kilometrů v hodině, lokálně až 90 kilometrů. Částečně zeslábne večer. Nejvyšší odpolední teploty budou mezi jedním až čtyřmi stupni Celsia.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky ČR, počasí, hasiči, železnice, silnice, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vysočině v noci kvůli větru padaly stromy, u Horní Cerekve do jednoho najel vlak | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.