Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Dopravu na Vysočině komplikují sněhové jazyky. Problémy jsou u Štoků, kde uvízl kamion

, aktualizováno 5. prosince 2023, 8:41

Dopravu na Vysočině dnes ráno komplikuje silný vítr, tvoří se sněhové jazyky. Zejména silnice nižších tříd jsou kvůli nim obtížně sjízdné, v noci byly některé zcela uzavřené. Vyplývá to z informací policie a dispečinku krajských silničářů. Výstraha meteorologů před sněhovými jazyky a závějemi platí do dnešních 10 hodin.

Sněhové jazyky se neustálé tvoří, hůř sjízdné je to z Havlíčkova Brodu na Golčův Jeníkov, měli jsme uzavřený úsek Zhoř - Stáj na Jihlavsku, už je to zprovozněné, ale s nejvyšší opatrností. Je to plné sněhu," řekl dispečer Roman Hubený. Silnice na Jihlavsku byla podle policie neprůjezdná přibližně od 02:45 - 05:00. Silničáři měli přes noc 180 výjezdů, spolu se sypači museli k údržbě silnic použít i traktory. Podle aktuálních informací od policie jsou teď dopravní problémy u obce Štoky na Havlíčkobrodsku. „Na silnici u Štoků ve směru na Petrovice uvíznul řidič nákladního vozidla, silnice je průjezdná pro osobní vozidla," sdělila kolem půl deváté ráno policejní mluvčí Jana Kroutilová. 

Jak dnes bude? 

Podle meteorologů bude dnes na Vysočině ještě slabě sněžit, lokálně se budou vyskytovat mrznoucí mlhy. Bude oblačno až zataženo a nejvyšší odpolední teploty se dostanou od minus čtyř k minus jednomu stupni Celsia. Vítr bude postupně slábnout až na bezvětří v noci na středu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Kraje Vysočina

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu na Vysočině komplikují sněhové jazyky. Problémy jsou u Štoků, kde uvízl kamion | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.