Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Dálnice D1 je na Vysočině průjezdná, kamiony mají problémy na silnicích nižších tříd. Pozor na sněhové jazyky

Dálnice D1 je na Vysočině plně průjezdná. Kamiony v kraji mají problémy na některých silnicích nižších tříd, místy se tvoří sněhové jazyky. Silničáři uklízeli silnice celou noc se 109 sypači, na Třebíčsku byly přes noc až metrové závěje. Někde je na silnicích ráno tenká vrstva sněhu a tvoří se sněhové jazyky, vyplývá z dnešních informací policie a silničářů.

Sníh v sobotu komplikoval v Česku dopravu na silnicích i železnici, byly i výpadky proudu. Na dálnici D1 na Vysočině vznikla po sobotní ranní nehodě kamionu kolona o délce až 20 kilometrů.

„Dnes v noci byl slabý provoz a komplikace nebyly. Ráno mají problémy kamiony na silnicích nižších tříd, D1 je v pohodě. Jinak silnice jsou na některých místech pokryté vrstvou sněhu a jsou na nich sněhové jazyky, takže i dnes vyzýváme k jízdě se zvýšenou opatrností," sdělila novinářům krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. Od půlnoci do rána eviduje policie jen jednu nehodu, kdy se auto srazilo se zvěří. V sobotu se v kraji stalo kvůli sněhu kolem 50 nehod.

Silničáři vyjeli přes noc se 109 sypači, měli celkem 188 výjezdů. Dnes ráno zase všichni postupně znovu vyjedou. „V noci se to zafoukávalo hlavně na Třebíčsku u Hrotovic, tam byly až metrové závěje," řekl  dispečer krajské správy a údržby silnic Vysočiny Petr Paštyka.

Na Vysočině bude dnes oblačno až zataženo, ojediněle slabé sněhové přeháňky. Nejvyšší odpolední teploty minus pět až minus dva stupně Celsia. Místy, hlavně začátkem dne, se mohou tvořit sněhové jazyky, lokálně i závěje, uvedl Český hydrometeorologický ústav.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Čtenář Drbny

Štítky ČR, počasí, automobilová, železnice, sníh, sjízdnost, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dálnice D1 je na Vysočině průjezdná, kamiony mají problémy na silnicích nižších tříd. Pozor na sněhové jazyky | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.