Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Třebíči začne stavba parkovacího domu za 130 milionů korun. Hotový bude za necelé dva roky

Demolicí nevyužívaného objektu začne v Třebíči stavba parkovacího domu v areálu krajské nemocnice. Kraj Vysočina tento týden předal staveniště zhotoviteli. Je jím společnost PORR, která parkovací dům postaví za 130 milionů korun, původní odhadované náklady byly 180 milionů korun, o zakázku mělo zájem 14 společností. Stavba, na kterou deseti miliony korun přispěje město Třebíč, bude podle krajského radního pro majetek Karla Janouška (ODS a STO) trvat 20 měsíců. Kvůli výstavbě se výrazně sníží možnost parkování v nemocnici, poplatek za něj bude navíc vyšší.

Čtyřpodlažní parkovací dům nabídne 216 parkovacích míst, pět stání pro motocykly a 49 míst pro jízdní kola. „Projekt je připraven tak, aby mohla být v budoucnu podle potřeby dostavěna střecha, na kterou bude možné umístit další zdroj energie. Zatím budou fotovoltaické panely zavěšeny na stěnách objektu,“ řekl Karel Janoušek.

Asi polovinu z milionového nákladu na fotovoltaiku uhradí kraj z dotace. Parkovací dům u nemocnice bude prvním krytým stáním v Třebíči. Využívat ho budou moci nejen klienti nemocnice.

Parkovací dům bude stát na místě parkoviště a bývalé prodejny. Podle informací nemocnice bude parkování postupně omezované. Na parkovišti mohlo stát asi 60 aut a další podél příjezdové cesty k němu, která bude kvůli stavbě také nedostupná. Nemocnice zřejmě zavede jen patnáctiminutové parkování zdarma ve svém areálu, teď je bezplatné parkování na 30 minut. „Dále pravděpodobně proběhne zvýšení poplatku za parkování. Tato opatření budou po celou dobu výstavby parkovacího domu," uvedla nemocnice na svém webu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Lenka Dvořáková

Štítky doprava, parkovací, dům, parkování, správa, stavby, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Třebíči začne stavba parkovacího domu za 130 milionů korun. Hotový bude za necelé dva roky | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.