Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Rekonstrukce silnice na Havlíčkobrodsku jde do finále. Dělníci opravili výtluky, povrch a svodidla

Už závěrečnou etapu má před sebou rozsáhlá rekonstrukce silnice I/34 mezi Jitkovem a Ždírcem nad Doubravou na Havlíčkobrodsku. Podle informací od Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) jde o úsek dlouhý přibližně 7,5 kilometru.

Stavební dělníci během zítřka dokončí opravy mezi Slavětínem a Novým Ranskem. Aktuálně zde probíhají dokončovací práce na propustcích, na krajnicích a montují se nová ocelová svodidla.

„Od soboty 7. října začíná závěrečná třetí etapa. Půjde o posledních 866 metrů komunikace mezi Novým Ranskem a okružní křižovatkou ve Ždírci nad Doubravou, která bude opravena formou recyklace za studena," popisuje Jiří Veselý z oddělení komunikace ŘSD. 

Třicet procent kamionů 

Vozovka mezi Jitkovem a Ždírcem je frekventovaná, denně po ní projede více než 5500 vozidel, z toho téměř ve 30 procentech jde o nákladní auta a kamiony. S tím souvisí její špatný stav, v němž se nacházela. Proto byla výše popsaná rekonstrukce nutná. 

„Byly v ní trhliny, výtluky, a místy vyjeté koleje. Hlavní část prací se tedy soustřeďuje na výměnu povrchu vozovky, dále čistíme příkopy, opravujeme nezpevněnou krajnici a doplňujeme svodidla. Vedle toho také natíráme zábradlí na mostech nebo opravenou cestu osazujeme novým svislým dopravním značením," jmenuje Jiří Veselý. 

V místě prací platí úplná uzavírka a doprava je vedena vyznačenou objízdnou trasou. ŘSD plánuje, že oprava silnice bude kompletně hotová už začátkem listopadu. Rekonstrukce vyjde na zhruba 112 milionů korun bez DPH. 

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky oprava, rekonstrukce, silnice, I/34, ŘSD, Jitkov, Ždírec nad Doubravou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce silnice na Havlíčkobrodsku jde do finále. Dělníci opravili výtluky, povrch a svodidla | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.