Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

VIDEO: U Škrdlovic a Stržanova už rostou protihlukové stěny. V místě je ale i nadále dopravní omezení

Stavební dělníci pokračují ve výstavbě protihlukových stěn u Škrdlovic a sousedního Stržanova podél silnice I/37. V místě je omezený provoz, s tím musí řidiči počítat i nadále. Dělníci aktuálně zasypávají spodní části stavby.

„Na svém místě už jsou piloty, připravené k usazení jednotlivých panelů protihlukových stěn, které jsou ve spodní části opatřeny soklem. Současně se buduje systém odvodnění, a nakonec přijdou na řadu i nová svodidla," popisuje detaily Jiří Veselý z oddělení komunikace Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD). 

Celková délka protihlukových stěn, stavebně rozdělených na čtyři části, bude 852 metrů a jejich výška se bude pohybovat v rozmezí 2,5 až 5 metrů. Zeď bude z větší části transparentní, tedy průhledná, z tvrzeného plexiskla kombinovaná s panely z betonu.

Jak dále Veselý uvádí v tiskové zprávě, potřebu výstavby protihlukových stěn vyvolala akustická studie, která prokázala nadlimitní hluk z dopravy v oblasti. „Tímto úsekem silnice I/37 projede podle posledního sčítání na šest tisíc vozidel denně, z toho přibližně čtvrtinu tvoří nákladní auta a kamiony. Účelem nově budované stavby tedy bude obyvatele Škrdlovic a Stržanova ochránit před škodlivým hlukem," dodává Veselý. 

V úseku, kde se nyní pracuje, bude i nadále platit dopravní omezení. Provoz ve směru na Ždírec nad Doubravou je veden zúžením jízdním pruhem a rychlost je snížena na 50 km/h maximálně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky stavba, protihluková, stěna, doprava, Škrdlovice, Stržanov, ŘSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: U Škrdlovic a Stržanova už rostou protihlukové stěny. V místě je ale i nadále dopravní omezení | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.