Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

FOTO: Na přivaděči se stále pracuje. Teď třeba na tom, aby na vozovku nepadaly kameny a zemina

Podle harmonogramu pokračuje rekonstrukce na dálničním přivaděči na silnici I/38. Práce provádí Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD). V těchto dnech se stavební dělníci soustředí především na zabezpečení komunikace proti pádu kamení a zeminy na ni.

„Četa pracovníků připoutaných na lanech pracuje na skalnatém pahorku hned za sjezdem na centrum města vpravo, ve směru k dálnici D1. Do skalního masivu vyvrtávají otvory pro umístění kotev, kterými se uchytí speciální síť přes celou plochu skaliska tak, aby z něj nepadaly kameny či zemina na silnici," vysvětluje Jiří Veselý z týmu komunikace ŘSD. 

Další dělníci pracují na samotné vozovce, kde je v plánu odfrézování starého asfaltu, poté ho kompletně vymění. V této etapě se jedná o úsek dlouhý 5,6 kilometru ve směru na Havlíčkův Brod.

Zhotovitelem rozsáhlé rekonstrukce je společnost Strabag, a.s., která se zavázala k provedení prací za 337,72 milionů korun bez DPH. Uvedení celého opravovaného úseku silnice I/38 do provozu plánuje ŘSD do konce října letošního roku.

V místě platí hned několik dopravních omezení. „Provoz je v celém opravovaném úseku, za sjezdem z Jiráskovy ulice, převeden do protisměru a jezdí se v režimu 1+1, to znamená jedním jízdním pruhem v každém směru, sníženou rychlostí na maximálně 60 km/h. Na silnici I/38 jsou zároveň uzavřeny EXIT Jihlava – centrum a EXIT Průmyslová zóna I, tedy i nájezdy z ulic Romana Havelky a Sokolovská – Smrčenská," popisuje Jiří Veselý. 

Kromě váše uvedených prací ŘSD navíc pracuje i na obnově odvodňovacího systému nebo výměně svodidel.

Skoro 30 tisíc vozidel za den 

Dálniční přivaděč u Jihlavy je nejvytíženějším úsekem silnic první třídy na Vysočině, podle posledního sčítání dopravy po něm za 24 hodin projede 27 500 vozidel.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.
Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky doprava, oprava, rekonstrukce, přivaděč, dálnice, D1, Romana Havelky, ŘSD, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Na přivaděči se stále pracuje. Teď třeba na tom, aby na vozovku nepadaly kameny a zemina | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.