Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

FOTO: Na Žďársku vyrostou dvě nové protihlukové stěny. Stát budou více než 50 milionů korun

Pracovníci Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) začali s přípravou na výstavbu dvou protihlukových stěn na Žďársku, konkrétně jde o dva úseky na silnici I/37 u Škrdlovic a sousedního Stržanova. Aktuálně na místě probíhají terénní úpravy.

Jak informuje ŘSD na svém Twitteru, nyní se bagrem odstraňuje zemina od okraje vozovky do hloubky přibližně 1,3 metru pod její úroveň.

„Pracujeme za plného provozu s tím, že v místě pohybu techniky je doprava vedena kyvadlově jedním jízdním pruhem a řízena semafory. Všem motoristům děkujeme za trpělivost a respektování dopravního značení," vzkázal za tým komunikace ŘSD Jan Studecký. 

Potřebu výstavby protihlukových stěn vyvolala akustická studie, která prokázala nadlimitní hluk z dopravy v oblasti. Dotčeným úsekem silnice I/37 projede podle posledního sčítání denně na 6 tisíc aut, včetně nákladních vozidel a kamionů. „Účelem nově budované stavby tedy bude obyvatele Škrdlovic a Stržanova ochránit před škodlivým hlukem," vysvětlil Studecký. 

Stěny budou měřit necelý kilometr 

Stavba bude probíhat ve čtyřech úsecích, protihlukové stěny budou měřit 852 metrů, jejich výška se bude pohybovat v rozmezí 2,5 až 5 metrů. Protihlukové stěny budou z větší části transparentní, doplní je betonové úseky.

„Výstavbu protihlukových stěn u Škrdlovic a Stržanova zajišťuje firma Skanska, a. s. Celkové náklady byly smluveny na 49,76 milionů korun bez DPH. Předpokládané dokončení stavby je koncem října 2023," dodal Jan Studecký. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR | Zdroj Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky doprava, výstavba, protihluková, stěna, Škrdlovice, Stržanov, ŘSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Na Žďársku vyrostou dvě nové protihlukové stěny. Stát budou více než 50 milionů korun | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.