Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Řidiči v létě naplno pocítí opravy přivaděče u Jihlavy. Na dálnici nenajedou, ani se z ní nedostanou

Léto je tradičně obdobím oprav a uzavírek silnic a letošní rok nebude výjimkou. Palčivá situace vznikne mimo jiné i na dálničním přivaděči u Jihlavy, na kterém se od 5. července do 15. října uzavřou sjezdy a nájezdy, mimo jiné i na samotnou dálnici D1.

„Dálniční přivaděč na silnici I/38 můžeme o letošních prázdninách považovat za velice problematické místo,“ potvrzuje policejní mluvčí Dana Čírtková. Od sjezdu z dálnice D1 na 112. kilometru směrem na Jihlavu bude až do podzimních měsíců provoz veden v obou směrech pouze v jednom jízdním pásu.

Od 5. července do 15. října se bude k obousměrnému provozu po přivaděči využívat pouze levý jízdní pás vedoucí od Jihlavy směrem na Havlíčkův Brod a provoz bude vedený v režimu 1+1 jízdní pruh pro každý směr jízdy. Kromě snížení nejnižší povolené rychlosti vzniknou komplikace také na sjezdových a nájezdových větvích na exitu 112 ve směru D1 – Jihlava.

„Zcela uzavřena bude v tomto místě sjezdová větev z D1 od Prahy směr Jihlava a sjezdová větev od Brna směr Jihlava. Uzavřena bude také nájezdová větev od Havlíčkova Brodu na D1 směr Brno,“ vypočítává komplikace Čírtková.

Další omezení se bude týkat Pávova - sjezd ve směru od D1 i nájezd směr Jihlava budou uzavřeny. Stejně tak bude uzavřen sjezd ve směru od D1 a nájezd směr Jihlava na Pávově – průmyslové zóně. Uzavřený bude sjezd ve směru od D1 i nájezd směr Jihlava na Bedřichově na ulici Smrčenská. Uzavřený bude také sjezd ve směru od D1 - Jihlava centrum – na ulici Romana Havelky v Jihlavě.

Řidiči budou na tuto situaci včas upozornění dopravním značením, a to již na dálnici D1, kde ve směru od Prahy mohou využívat sjezd na 104. kilometru Větrný Jeníkov a poté pokračovat směrem do Jihlavy po silnicích nižších tříd. Ve směru od Brna bude vyznačena doporučená trasa pro sjezd z dálnice na 119. kilometru ve Velkém Beranově a poté vozidla pojednou do Jihlavy po silnicích nižších tříd.

„Tato situace s sebou může přinést možné komplikace a musíme počítat s tím, že mnohem silnější provoz bude na silnicích při průjezdu městem Jihlava. Proto na bezpečnost a plynulost provozu budou dohlížet především dopravní policisté. Apelujeme proto na všechny řidiče, aby respektovali vyznačené objízdné trasy a dbali pokynů policistů,“ uzavírá policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Karlovy Vary | Zdroj Policie ČR

Štítky doprava, Jihlava, omezení, přivaděč, HC Dukla Jihlava, dálnice, Dálnice D1, silnice, oprava, HC Kometa Brno, Praha, Havlíčkův Brod, Pávov, Roman Havelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči v létě naplno pocítí opravy přivaděče u Jihlavy. Na dálnici nenajedou, ani se z ní nedostanou | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.